Nieuws

Managing consultants Lydia van der Poel en Johan Kok stellen zich voor

5 december 2023

Onze managing consultants Lydia van der Poel en Johan Kok stellen zich met onderstaand filmpje graag even voor. Het zijn onze ervaren krachten op het gebied van duurzame loopbaanbegeleiding juist voor management, bestuurders en politieke ambtsdragers in het kader van de APPA-regeling.

Waarom de één sneller (nieuw) werk vindt dan de ander

31 oktober 2023

De arbeidsmarkt ontwikkelt razendsnel. Functies veranderen of verdwijnen door digitalisering. Leidinggevenden verdwijnen of worden coach. Juist dat hoge tempo maakt het vergroten van wat wij bij POSG ‘werkneembaarheid’ noemen zo belangrijk. Het brengt mensen verder op de arbeidsmarkt, maakt hen weerbaar. Hiervoor is het in mijn ogen cruciaal om mensen te laten werken met leerdoelen in plaats van prestatiedoelen.

Melanie Verheijden over haar traject bij POSG

27 september 2023

Toen ik bij POSG binnenstapte, moest ik mijn professionele zelfvertrouwen weer even terugvinden. Ik voelde onmacht en frustratie en ik had
ruimte nodig om dat te kunnen uiten. Ik zocht een stevige
coach die me aanmoedigde, maar me ook spiegelde en
met me sparde. Die door me heen prikte. Ik zocht ook een
lotgenotennetwerk. Ik had mensen om me heen nodig die
ook stoom moesten afblazen. Dat heb ik bij POSG allemaal
gevonden.

Het geheim van POSG: 25 jaar duurzame loopbaanontwikkeling!

21 augustus 2023

Dit jaar bestaat POSG 25 jaar. En daar maken we werk van! Ik neem u daarom graag mee in de ontwikkeling die wij sinds onze oprichting hebben doorgemaakt. En nog steeds doormaken, want als je voorop wilt lopen kun je niet blijven stilstaan.

Week van de loopbaan!

21 augustus 2023

POSG doet mee aan de WeekvandeLoopbaan van 18 – 22 september! Dit initiatief is opgezet vanuit de beroepsvereniging voor loopbaanprofessionals, het NOLOC. Hiermee geven we landelijk aandacht aan het belang van een “leven lang ontwikkelen” en alle vormen van (persoonlijke) begeleiding daarbij.

Ben jij ‘Sterk in je Werk’? 

21 augustus 2023

Sterk in je Werk is hèt programma van een grote opdrachtgever waar wij vanuit POSG bij betrokken zijn. Als onderdeel van dit programma mag elke medewerker een gesprek met een van onze Senior Loopbaancoaches voeren. Het doel is het op gang houden en stroomlijnen van het denkproces over je loopbaan.

Duik in je loopbaan!

18 augustus 2023

Als het om onze vakantieplannen gaat, zijn we vaak zeer kritisch. We maken tijd om de verschillende opties door te nemen en de uiteindelijke keuze tot in de puntjes voor te bereiden. Zo creëren we voor die paar weken per jaar de perfecte omstandigheden. Als we onze vakantie zo kunnen perfectioneren, waarom dan niet onze loopbaan?

Ottie Wyatt over zijn traject bij POSG

15 augustus 2023

Mijn ambitie is groot en ik wist wat ik wilde: met mensen werken, een luisterend oor bieden en er echt voor ze zijn. POSG hielp mij met mijn cv en met het opbouwen van een ander netwerk. Ze hielden me ook geregeld een spiegel voor. Dat vond ik behoorlijk spannend.

‘De Geluks-estafette’

22 juni 2023

Onvrijwillig van baan veranderen…dankzij de estafette van POSG wordt het leuk!

In mijn werk kom ik het nogal eens tegen, medewerkers die onvrijwillig van baan moeten veranderen, bijvoorbeeld door een herstructurering, onverenigbaarheid van karakters, disfunctioneren of een conflict

12313