Nieuws

POSG aanwezig op succesvolle Loopbaandag Wethoudersvereniging

1 juni 2018

Woensdag 30 mei organiseerde de Wethoudersvereniging in Amersfoort een landelijke loopbaandag voor haar leden. Een actueel onderwerp gezien circa 700 wethouders door de laatste gemeenteraadsverkiezingen en collegeonderhandelingen op de arbeidsmarkt zijn gekomen. Een geslaagde en inspirerende dag waarbij ook POSG aanwezig was.

Met realistische ambities weer de arbeidsmarkt op

23 februari 2018

Wethouders werken snoeihard. Ze slagen erin mensen mee te krijgen, bepalen mede de koers van de gemeente en dragen eindverantwoordelijkheid voor maatschappelijk zeer relevant werk. Toch worden ze niet met open armen ontvangen als ze na hun bestuurstermijn(en) weer de arbeidsmarkt opgaan.

Sturen op duurzame inzetbaarheid

7 februari 2018

Speciaal voor HR-, mobiliteit- en lijnmanagers binnen de overheid organiseert POSG op 15 maart en 12 april een expertisebijeenkomst over het thema duurzame inzetbaarheid. Bijzonder hoogleraar vitaliteitsmanagement Tinka van Vuuren neemt ons mee in het begrip en benoemt effectieve HR-maatregelen gericht op het creëren van duurzaam inzetbare werknemers.

Samenleven is teamsport

21 december 2017

U heeft hem vast wel eens gezien: een klein buurtjongetje – tegenwoordig steeds vaker ook een meisje – dat ellenlang een balletje tegen een muur staat te trappen, dag in dag uit, avond aan avond, soms nog bij het licht van een lantaarnpaal. Het voetballertje en zijn bal.

Expertisebijeenkomst ‘Remotie; taboe of kans?’

9 oktober 2017

In het kader van de intensieve samenwerking met de sector Rijk op het gebied van duurzame inzetbaarheid, organiseerde POSG donderdag 5 oktober een expertisebijeenkomst rondom het onderwerp remotie. Onder meer Tanja Verheyen sprak over de ontwikkelingen rondom het onderwerp en de nog altijd heersende taboe’s.

Kantoor Den Bosch POSG

Vroege start APPA-traject betaalt zich dubbel terug

20 september 2017

Als bestuurder zet u zich ten volle in voor de lokale overheid. U maakt zich hard voor de onderwerpen die tot uw portefeuille behoren en bouwt hiermee een mooie politieke loopbaan op. Maar wat als uw ambtstermijn eindigt door de komende gemeenteraadsverkiezingen? Hebt u zich tijdens uw politieke carrière bezig gehouden met uw eigen werkneembaarheid?