Nieuws

Kerstboodschap POSG; Samenleven is teamsport

21 december 2017

U heeft hem vast wel eens gezien: een klein buurtjongetje – tegenwoordig steeds vaker ook een meisje – dat ellenlang een balletje tegen een muur staat te trappen, dag in dag uit, avond aan avond, soms nog bij het licht van een lantaarnpaal. Het voetballertje en zijn bal.

Expertisebijeenkomst ‘Remotie; taboe of kans?’

9 oktober 2017

In het kader van de intensieve samenwerking met de sector Rijk op het gebied van duurzame inzetbaarheid, organiseerde POSG donderdag 5 oktober een expertisebijeenkomst rondom het onderwerp remotie. Onder meer Tanja Verheyen sprak over de ontwikkelingen rondom het onderwerp en de nog altijd heersende taboe’s.

Kantoor Den Bosch POSG

Vroege start APPA-traject betaalt zich dubbel terug

20 september 2017

Als bestuurder zet u zich ten volle in voor de lokale overheid. U maakt zich hard voor de onderwerpen die tot uw portefeuille behoren en bouwt hiermee een mooie politieke loopbaan op. Maar wat als uw ambtstermijn eindigt door de komende gemeenteraadsverkiezingen? Hebt u zich tijdens uw politieke carrière bezig gehouden met uw eigen werkneembaarheid?

Gerard profiel vierkant

Remotie: ook een stap terug brengt mensen verder

7 september 2017

Wat als medewerkers niet meer hetzelfde functieniveau willen of kunnen behouden. Welke mogelijkheden biedt dit voor de balans van uw formatie en de continuïteit van uw bedrijfsvoering? En wat betekent het voor de medewerker?

POSG en JS Consultancy versterken samenwerking

17 augustus 2017

POSG onderhoudt een steeds nauwere samenwerking met JS Consultancy. Hiermee vergroten en versterken wij ons netwerk binnen de overheid. Sinds deze week zijn de krachten verder gebundeld door middel van het doorplaatsen van vacatures van JS Consultancy op de website van POSG.

kim cortenbach

Duik in je loopbaan!

24 juli 2017

Als het om onze vakantieplannen gaat, zijn we niet zelden zeer kritisch. We maken tijd om de verschillende opties door te nemen en de uiteindelijke keuze tot in de puntjes voor te bereiden. Zo creëren we voor die paar weken per jaar de perfecte omstandigheden. Als we onze vakantie zo kunnen perfectioneren, waarom dan niet onze loopbaan?

Lydia van der Poel

Vakmanschap

26 juni 2017

Vakmanschap gaat verder dan inhoudelijke kennis van het vak en de vaardigheden die daar bij horen. Maar wat zijn nou die kwaliteiten, die een bestuurder in het publieke domein, anno 2017, nodig heeft? Ervaren bestuurders kwamen aan het woord op het VNG congres. Onze Senior Loopbaanadviseur Lydia van der Poel was aanwezig.

Dijkwerkersdag bijeenkomst meerdere mensen

POSG op de Dijkwerkersdag

29 mei 2017

Dinsdag 23 mei vertegenwoordigen Daniëll van Norden en Margot van Opstal POSG op de Dijkwerkersdag 2017. Met meer dan 600 aanmeldingen stond de Mediaplaza vol met Dijkwerkers, studenten, het bedrijfsleven, waterschappen en Rijkswaterstaat.

Duurzame inzetbaarheid: kijk verder dan gezonde voeding en beweging

18 mei 2017

Als Adviseur Mobiliteit spreek ik binnen de overheid met veel managers en HR-adviseurs. Dit gaat vaak over situaties waarbij medewerkers onvoldoende functioneren. Steeds vaker gaat dit ook over medewerkers die het werk niet meer aan kunnen en uitvallen met fysieke en psychische klachten.