Nieuws

Sturen op duurzame inzetbaarheid [Video]

9 oktober 2018

Duurzame inzetbaarheid staat terecht steeds hoger op de agenda van organisaties. Het afgelopen jaar organiseerde POSG meerdere bijeenkomsten rondom dit thema, waarbij wij en bijzonder hoogleraar Vitaliteitsmanagement Tinka van Vuuren onze expertises deelden.

Het Mobiliteitsdienstverband en de Doorstartbaan

4 oktober 2018

Het jaarcongres van de AWVN in Carré. Een middag met alle elementen die horen bij een jaarcongres: inhoudelijke thema’s en boeiende sprekers die elkaar in hoog tempo opvolgden. Veel werk gerelateerde kansen komen deze middag voorbij: co-creaties tussen robots en mensen, hybridesering van de arbeidsmarkt, competentiepaspoort en het idee dat heet ‘de Doorstartbaan’; een tijdelijke baan gericht op ontwikkeling met als doel een aanstelling bij een nieuwe werkgever. Deze laatste heeft de meeste aandacht van POSG.

De Wnra en duurzame inzetbaarheid

24 september 2018

Lang dimdamde politieke partijen, bestuurders, geleerden en vakbonden erover: moet er wel of geen aanpassing van de ambtenarenstatus komen? Nu is de kogel dan toch door de kerk: per 1 januari 2020 treedt de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren (Wnra) in werking

POSG aanwezig op succesvolle Loopbaandag Wethoudersvereniging

1 juni 2018

Woensdag 30 mei organiseerde de Wethoudersvereniging in Amersfoort een landelijke loopbaandag voor haar leden. Een actueel onderwerp gezien circa 700 wethouders door de laatste gemeenteraadsverkiezingen en collegeonderhandelingen op de arbeidsmarkt zijn gekomen. Een geslaagde en inspirerende dag waarbij ook POSG aanwezig was.

Met realistische ambities weer de arbeidsmarkt op

23 februari 2018

Wethouders werken snoeihard. Ze slagen erin mensen mee te krijgen, bepalen mede de koers van de gemeente en dragen eindverantwoordelijkheid voor maatschappelijk zeer relevant werk. Toch worden ze niet met open armen ontvangen als ze na hun bestuurstermijn(en) weer de arbeidsmarkt opgaan.

Sturen op duurzame inzetbaarheid

7 februari 2018

Speciaal voor HR-, mobiliteit- en lijnmanagers binnen de overheid organiseert POSG op 15 maart en 12 april een expertisebijeenkomst over het thema duurzame inzetbaarheid. Bijzonder hoogleraar vitaliteitsmanagement Tinka van Vuuren neemt ons mee in het begrip en benoemt effectieve HR-maatregelen gericht op het creëren van duurzaam inzetbare werknemers.

Samenleven is teamsport

21 december 2017

U heeft hem vast wel eens gezien: een klein buurtjongetje – tegenwoordig steeds vaker ook een meisje – dat ellenlang een balletje tegen een muur staat te trappen, dag in dag uit, avond aan avond, soms nog bij het licht van een lantaarnpaal. Het voetballertje en zijn bal.