‘Een groot cadeau’

Aan het woord: Roel Winter
Voorheen financiële administratie bij een drinkwaterbedrijf, nu salarisadministratie in een ziekenhuis.

“Ik heb twintig jaar bij een drinkwaterbedrijf op verschillende plekken in de organisatie gewerkt”

Van het klantcontactcentrum tot de financiële administratie. In september 2022 kreeg ik de kans om op de salarisadministratie te gaan werken. Een leuke uitdaging, die ik met beide handen aangreep. Ik moest daarvoor wel weer terug naar de schoolbanken en een opleiding praktijkdiploma loonadministratie volgen. Ook daar had
ik zin in. Ik begon vol goede moed aan mijn nieuwe baan en opleiding. Maar helaas kreeg ik een verschil van inzicht met mijn leidinggevende. Ik besloot uiteindelijk in goed overleg om bij het drinkwaterbedrijf te stoppen. Ik kreeg een traject bij POSG aangeboden. Dat heb ik geaccepteerd.

“Vanaf het eerste moment dat ik een stap over de drempel bij POSG zette, voelde dat als thuiskomen. De mensen waren begripvol, de omgeving was prettig en er werd voor me gezorgd en naar me geluisterd. Dat was een goed gevoel, zeker na wat ik had meegemaakt. Ik kreeg alle rust, tijd en ruimte om mezelf te hervinden, maar ook om mijn opleiding die ik gestart was af te maken. Ik ontmoette lotgenoten en kon mijn verhaal delen. Ik werd gespiegeld op mijn plus- en minpunten en kreeg praktische tips. POSG dacht steeds weer met me mee en ik kreeg meer en meer het vertrouwen dat die volgende loopbaanstap wel zou komen. Ik kon weer vooruit kijken en begon weer met netwerken. Door de goede begeleiding en het netwerk van POSG heb ik een nieuwe loopbaanstap kunnen maken.”

“Sinds december vorig jaar werk ik op de salarisadministratie in een ziekenhuis. Het is mijn droombaan. Nooit gedacht dat ik hier terecht zou komen. Maar door het afronden van mijn opleiding en het traject bij POSG, wist ik heel goed waar ik stond en wat ik in mijn mars heb. Ik werk nu op een kleine afdeling in een leuk team. Ik ga elke dag op de fiets naar mijn werk. Doordat ik de tijd heb gehad om te verwerken wat er gebeurd is, voel ik nu dat ik écht met een schone lei kan beginnen. Ik ben dankbaar dat ik de kans heb gehad om bij POSG op adem te komen. Dat voelt als een groot cadeau. Als een luxe.”