Van vast werk naar ondernemerschap met het Mobiliteitsdienstverband

Als het zelfstandig ondernemerschap voor jou een overweging of ambitie is, ga je liever niet over één nacht ijs. Met ons speciale Ondernemerstraject – het Mobiliteitsdienstverband voor ondernemers in spé – zet je weloverwogen en goed voorbereid de stap naar een loopbaan als zelfstandig ondernemer.

Het Mobiliteitsdienstverband (MDV) is een intensief programma voor Loopbaancoaching en Arbeidsmarktbewerking, toegespitst op jouw specifieke capaciteiten en ondernemersambities. Het omvat een breed palet aan doelgerichte activiteiten en trainingen, zoals acquisitiebegeleiding, marktverkenning, intervisie en vermarkten eigen product. Tijdens het MDV wordt POSG formeel je werkgever en behoud je arbeidsvoorwaarden die identiek of gelijkwaardig zijn aan die van je voormalige werkgever, inclusief ABP-pensioenopbouw.

Hieronder vertellen we je meer over de vijf stappen die we doorlopen.

Reflectie

Je maakt kennis met jouw loopbaanadviseur. Samen bespreek je hoe je carrière is verlopen. Waar sta je nu, wat ging er aan vooraf en waar wil je heen? Belangrijk is om te weten wat je drijft en waar de balans ligt tussen je persoonlijke en professionele doelen. Waar wil je van leven en waar wil je vóór leven?

Daniëll van Norden
Senior Loopbaancoach

"We kijken terug om vooruit te kunnen kijken"

Neem contact met mij op

Ambitie

Je formuleert je ondernemersdoelstellingen. Deze toetsen we met een intake en een e-scan op haalbaarheid en koppelen we aan een plan van aanpak. Je verwachtingen, ambities, aandachtspunten en kwaliteiten brengen we in kaart. Dit geeft zicht op de concrete mogelijkheden en kansen die er voor jouw onderneming in de markt liggen.

Lucil Pieterman
Senior Loopbaancoach

“Samen maken we een plan”

Neem contact met mij op

Oriëntatie

Nu je ambitie helder is, richten we ons op het formuleren van een concreet ondernemingsplan. Hieraan ligt ook een uitgebreide marktverkenning ten grondslag – er moet immers een afzetmarkt zijn voor je propositie of product. Tegelijkertijd versterk je je presentatie-, en (online) netwerkvaardigheden, vaak samen met je collega-MDV’ers.

Jeanet Munning
Adviseur Arbeidsmarkt

“Waar word je enthousiast van?”

Neem contact met mij op

Actie

Tijd om je nieuwe vaardigheden te beproeven en de boer op te gaan met wat je te bieden hebt. Hierbij krijg je acquisitiebegeleiding, deel je je ervaringen met collega’s, en scherp je je propositie aan met de signalen die je uit de markt krijgt. Via het POSG-netwerk ontsluiten wij afzetmogelijkheden voor jou. Een expertiseplaats of tijdelijke opdracht in een nieuwe werkomgeving geeft je de gelegenheid om warm te draaien. De tijdelijke opdracht is je springplank naar het zelfstandig ondernemerschap.

Johan Pluim
Senior Adviseur Arbeidsmarkt

“We zetten de puntjes op de i”

Neem contact met mij op

Realisatie

Je hebt het programma doorlopen en zet een betekenisvolle loopbaanstap als Interim-Professional of zelfstandig ondernemer.

Lydia van der Poel
Senior Managing Consultant

“Aan de slag!”

Neem contact met mij op