Creatievaardigheid

Het seizoen is geopend. Afgelopen weekend weer heerlijk motor gereden. Wat een genot.
Motorrijden betekent lekker het hoofd leegmaken. En werk? Geen denken aan! Motorrijden vraagt alle aandacht en concentratie. En na de rit het weekend ‘afgesloten’ met een rondje hardlopen. Daar (hard)loop je dan. Stiekem ben ik alweer met mijn loopbaanwerk bij POSG bezig.

Terwijl ik aan mijn gezondheid werk speelt het werk ook al weer door mijn hoofd. Is dat erg? Nee hoor. Werkt dat nou, lekker hardlopen en ook werk wat door je hoofd speelt? Ja, bij mij wel. In de loop der jaren ben ik erachter gekomen dat tijdens het hardlopen inzichten en ideeën komen en gaan. Net als de kilometers. En schiet je daar dan wat mee op zul je wellicht denken. Jazeker! Voor mij zijn die inzichten en ideeën, creativiteit die zomaar uit het ‘niets’ opkomen. Op de motor werkt dat voor mij zo niet, maar tijdens het hardlopen wél.

In beweging zijn, concentratie waar je loopt, letten op de ademhaling en in contact met de omgeving.
Het grappige is dat die inzichten en ideeën weer wegebben. Dat is jammer zou je denken, maar nee. Mij geeft het rust. Ze blijven namelijk niet onnodig in mijn hoofd rondgaan en het prettige is dat ze niet verdwijnen. Als het nodig is dan zijn ze er weer.

Ik heb er op leren vertrouwen dat die creativiteit zich aandient en mij te hulp komt als het nodig is.
Echte creativiteit verdwijnt nooit. Blijf ervoor open staan en vertrouw erop. Dat verhoogt mijn creatievaardigheid. Zeker als de werkcontext erom vraagt, het druk is en soms spannend. In mijn werk met managers en bestuurders helpt die creatievaardigheid om samen nieuw loopbaanperspectief en mogelijkheden te zien en onder woorden te brengen. Dat blijken vaak de High Impactvolle momenten voor Verandering. Wil je meer weten over Creatievaardigheid en het verlangen naar mooie veranderingen, dan nodig ik je van harte uit voor onze bijeenkomst met Steven van den Heuvel op 11 april in Amsterdam.

Klik hier om je aan te melden!