Van Werk naar Werk met het Mobiliteitsdienstverband

Als medewerker van een WENB/WWb-aangesloten organisatie, houd je liever zelf de regie over je loopbaan. Tegelijkertijd kunnen ontwikkelingen als verduurzaming, de opkomst van zonne- en windenergie en subsidies op particuliere initiatieven gevolgen hebben voor jouw baan.

Tijdens het Mobiliteitsdienstverband (MDV) wordt POSG formeel je werkgever. En slaan we samen met jou de weg in naar een betekenisvolle loopbaanstap. Een MDV is een intensief programma voor Loopbaancoaching en Arbeidsmarktbewerking, toegespitst op jouw specifieke capaciteiten. Het omvat een breed palet aan doelgerichte activiteiten en trainingen. En je ontmoet mensen die net als jij ook een loopbaanstap gaan zetten.

Hieronder vertellen we je meer over de vijf stappen die we doorlopen.

Reflectie

Je maakt kennis met jouw loopbaanadviseur. Samen bespreek je hoe je carrière is verlopen. Waar sta je nu, wat ging er aan vooraf en waar wil je heen? Belangrijk is om te weten wat je drijft en waar de balans ligt tussen je persoonlijke en professionele doelen. Waar wil je van leven en waar wil je voor leven?

Daniëll van Norden
Senior Loopbaancoach

"We kijken terug om vooruit te kunnen kijken"

Neem contact met mij op

Ambitie

Je formuleert je doelstellingen. Deze toetsen we op haalbaarheid en koppelen we aan een plan van aanpak. Je verwachtingen, ambities, aandachtspunten en kwaliteiten brengen we in kaart. Dit geeft zicht op de concrete mogelijkheden en kansen die er voor jou liggen.

Lucil Pieterman
Senior Loopbaancoach

“Samen maken we een plan”

Neem contact met mij op

Oriëntatie

Op basis van je geformuleerde ambitie richten we ons nu op dat deel van de arbeidsmarkt dat voor jou kansrijk is. Tegelijkertijd versterk je je presentatie-, sollicitatie- en netwerkvaardigheden, vaak samen met je collega-MDV’ers.

Jeanet Munning
Adviseur Arbeidsmarkt

“Waar word je enthousiast van?”

Neem contact met mij op

Actie

Tijd om je nieuwe vaardigheden te beproeven. Waar nodig scherpen we je arbeidsmarktprofiel aan. Via search brengen we (verborgen) vacatures en tijdelijk werk in kaart. En via het POSG-netwerk zoeken we een expertiseplaats of tijdelijke opdracht: een nieuwe werkomgeving waarin je vertrouwen en ritme kunt opdoen. Feitelijk is de tijdelijke opdracht jouw springplank naar nieuw werk.

Johan Pluim
Senior Adviseur Arbeidsmarkt

“We zetten de puntjes op de i”

Neem contact met mij op

Realisatie

Je hebt het programma doorlopen en zet een betekenisvolle loopbaanstap. Dit kan zijn in een nieuwe baan, als zelfstandig ondernemer of via een substantiële interim- of detacheringsopdracht.

Lydia van der Poel
Senior Managing Consultant

“Aan de slag!”

Neem contact met mij op