Bereid je voor op het ondernemerschap met Loopbaancoaching

Je toekomst vraagt om een zorgvuldige afweging. Als het zelfstandig ondernemerschap voor jou een overweging of ambitie is, ga je liever niet over één nacht ijs. Met Loopbaancoaching voor ondernemers in spé, bereid je je gedegen voor op een mogelijke stap naar het ondernemerschap.   

Loopbaancoaching is toegespitst op jouw specifieke capaciteiten en ondernemersambities. En omvat een breed palet aan doelgerichte activiteiten en trainingen.

Hieronder vertellen we je meer over de drie stappen die we doorlopen.

1 – Reflectie

Je maakt kennis met jouw loopbaanadviseur. Samen bespreek je hoe je carrière is verlopen. Waar sta je nu, wat ging er aan vooraf en waar wil je heen? Belangrijk is om te weten wat je drijft en waar de balans ligt tussen je persoonlijke en professionele doelen. Waar wil je van leven en waar wil je vóór leven?

2 – Ambitie

Je formuleert je ondernemersdoelstellingen. Deze toetsen we met een intake en een e-scan op haalbaarheid en koppelen we aan een plan van aanpak. Je verwachtingen, ambities, aandachtspunten en kwaliteiten brengen we in kaart. Dit geeft zicht op de concrete mogelijkheden en kansen die er voor jouw onderneming in de markt liggen.

3 – Oriëntatie

Nu je ambitie helder is, richten we ons op het formuleren van een concreet ondernemingsplan. Hieraan ligt ook een uitgebreide marktverkenning ten grondslag – er moet immers een afzetmarkt zijn voor je propositie of product. Tegelijkertijd versterk je je presentatie-, en (online) netwerkvaardigheden, vaak samen met je collega ondernemers in spé.

 

Als het zelfstandig ondernemerschap wat voor jou is

Als uit Reflectie, Ambitie en Oriëntatie blijkt dat je deze stap wilt zetten, kun je een intake doen voor het Mobiliteitsdienstverband voor ondernemers. Tezamen met een e-scan stellen we daarin vast of een bestaan als zelfstandige – met alle risico’s en kansen van dien – wat voor jou is. Blijkt dit zo te zijn, dan begint het Mobiliteitsdienstverband en ga je met je ondernemerscoach werken aan je nieuwe loopbaanstap. Je kunt ook direct zelf gaan ondernemen als je daar klaar voor bent.