Remotie: ook een stap terug brengt mensen verder

Steeds vaker willen oudere medewerkers langer doorwerken en actief blijven. Dat is waardevolle maatschappelijke energie. Oftewel: het zilver van de vergrijzing. Maar wat als deze medewerkers niet meer hetzelfde functieniveau willen of kunnen behouden. Welke mogelijkheden biedt dit voor de balans van uw formatie en de continuïteit van uw bedrijfsvoering? En wat betekent het voor de medewerker?  

Praat mee over dit thema tijdens onze expertisebijeenkomst >>

Goed beleid rondom generatiemanagement

Gerard Kerkhof, Senior Managing Consultant bij POSG, houdt zich bezig met de loopbaanbegeleiding van kandidaten uit het hoger management. Vanuit zijn expertise ziet hij dat een ‘stapje terug’ mensen een stuk verder brengt: ‘Door een goed beleid rondom generatiemanagement te implementeren kan een andere functie op meerdere gebieden positief werken. Het biedt mogelijkheden voor de doorstroom van jongere medewerkers en de kwaliteiten van oudere medewerkers blijven behouden.

Kerkhof spreekt regelmatig kandidaten die graag iets anders willen qua functieniveau maar niet weten hoe ze het gesprek hierover moeten aangaan. ‘Door zelf de regie te nemen, voorkom je dat anderen uiteindelijk een oordeel vellen over jouw loopbaan.

Remotie

Wel vindt Kerkhof het jammer dat dit onderwerp nog steeds in de taboesfeer hangt en hierover vrijwel niet gesproken wordt zonder negatieve lading: ‘Daarom volg ik liever het voorbeeld van onze zuiderburen; daar spreken ze over remotie. Dit betekent ‘opnieuw bewegen’, een positief woord voor een betekenisvolle loopbaanstap.

Praat met ons mee over remotie

Speciaal voor HR- en Mobiliteitsprofessionals en leidinggevenden binnen het Rijk, organiseert POSG een bijeenkomst rond het thema remotie. Deze bijeenkomst vindt plaats op donderdag 5 oktober in New Babylon Meeting Center te Den Haag. Tijdens deze bijeenkomst belichten wij de verschillende kanten van een dergelijke carrièrewending en reiken wij u sleutels aan om een dergelijk proces te objectiveren en structuur te geven. Komt u ook?

Lees meer over de bijeenkomst en meld u kosteloos aan >>