Reflecteren, veerkracht tonen, videosolliciteren en werving & selectie in het nieuwe normaal. Succesvolle eerste webinar reeks POSG

De afgelopen maanden hebben we bij POSG ervaren dat we ook in bijzondere tijden creatief zijn en met daadkracht direct handelen. De coaching en training van onze professionals vindt voor nu grotendeels op afstand plaats. Onze bijeenkomsten voor klanten en professionals zijn omgezet in online varianten. Dit bleek een prettige manier om ons netwerk op een interactieve manier te informeren en inspireren.

Voor u: een korte samenvatting van de eerste reeks webinars én een doorkijkje naar het najaar van 2020.

Opbranden of Veerkracht. Hoe we sterker verdergaan | Met Arjan van Dam

Ons eerste webinar op locatie bij Arjan van Dam, Arbeid- en Organisatiepsycholoog/Trainer en schrijver van het boek ‘De kunst van het falen’. Van Dam gaf vanuit een wetenschappelijke oogpunt, de belangrijkste oorzaken van burnout-klachten en wat je als werknemer en werkgever kunt doen om de kans op een burnout te verkleinen. Hij ging een stap verder en nam ons mee in hoe wij, juist in een tijd waarin van ons een nieuwe manier van leven wordt gevraagd, met veerkracht verder kunnen gaan.

Een boeiend en actueel onderwerp met een interessante spreker dat veel mensen aan wist te trekken.  Op 24 september is Van Dam nogmaals te gast bij POSG voor de bijeenkomst ‘De kunst het leren’. Meer informatie en aanmelden >

Hoe benut je als werkgever juist nu de kansen op de arbeidsmarkt? | Met Tamara Rood

Veel bedrijven hebben de afgelopen maanden hun werving & selectie grotendeels stilgelegd. Onterecht, zo maakte Strategisch Recruitment Adviseur Tamara Rood duidelijk in dit webinar. Juist in deze tijd liggen er kansen! Dit geldt zeker voor de (semi-) publieke sector waar het werk niet stilligt. De vraag naar goede werknemers met juiste specialismen is ook nu hoog en niet zal afnemen.

Een overtuigend verhaal over waarom ‘anticyclisch werven’ werkgevers een enorme voorsprong kan geven.

Tijd voor reflectie! | Met Merel T. Feenstra-Verschure

‘Afgesloten van sociale contacten en je vertrouwde dagelijkse routine doorbroken; onze kantoorbaan heeft in veel gevallen ongewild een nieuwe betekenis gekregen’. Merel Feenstra-Verschure liet in dit derde webinar de deelnemers nadenken over wat juist deze periode hen kan brengen en met welke nieuwe inzichten ze straks terug gaan naar de oude vertrouwde werkomgeving.

Op 5 november bieden POSG en Merel Feenstra-Verschure een nieuwe bijeenkomst aan: ‘Omgaan met medewerkers die zich opgesloten voelen; Het doorbreken van het taboe’. Feenstra-Verschure, PhD onderzoeker aan de Universiteit van Tilburg en specialist op het gebied van arbeidsmobiliteit. In het bijzonder onderzoekt en beschrijft zij het gevoel waarbij de medewerker zich ‘Locked@theJob’ voelt, oftewel opgesloten in de baan. Meer informatie en aanmelden >

Masterclass Video solliciteren | Met Aaltje Vincent

Video solliciteren is here to stay; je kunt er dus maar beter zo comfortabel mogelijk mee raken. Dat was de boodschap van Aaltje Vincent, gecertificeerd loopbaanprofessional, trainer, spreker en auteur.

Ze deelde de meest actuele ontwikkelingen rond video solliciteren, gaf tips over een optimale voorbereiding en alle do’s en don’ts op het moment dat je voor het scherm zit. Een informatieve en praktisch toepasbare masterclass die met enthousiasme is ontvangen door de deelnemers.

 

Najaar bij POSG

Alle komende bijeenkomsten en webinars zijn te vinden in onze agenda. Wil je als eerste op de hoogte zijn? Laat dan je gegevens hier achter en wij sturen je periodiek een e-mail met nieuwe geplande bijeenkomsten zodat je zeker niks mist!