Omgaan met medewerkers die zich opgesloten voelen; Het doorbreken van het taboe | Alkmaar

Merel T. Feenstra-Verschure & Wendy Severs | 5 november 2020 | De Telefooncentrale (Miss Bell), Akmaar

Ken jij die collega in jouw organisatie die te kennen geeft niet op zijn of haar plek te zitten, maar niet vrijwillig vertrekt? Door bijvoorbeeld het gebrek aan zicht op carrièrekansen buiten de organisatie, door te goede arbeidsvoorwaarden binnen de huidige organisatie , of omdat hij/zij vastgeroest zit in de huidige functie en bang is voor het onbekende? Voor jou is het duidelijk; de medewerker voelt zich opgesloten in de baan, oftewel: Locked@theJob.

Een onderwerp waar jij als manager, HR- of mobiliteitsadviseur wellicht regelmatig mee te maken krijgt. Iedereen kan in een dergelijke situatie terechtkomen waarbij men het gevoel heeft vast te zitten in een baan. In onze huidige maatschappij waarin perfectie de norm lijkt geworden, willen we niet praten over ontevredenheid op de werkvloer of aangeven dat we niet meer op onze plek zitten.  Het is goed voor te stellen dat de tijd waarin we leven, met onder andere invloeden van sociale media, hierin een rol spelen.

Werkneembaar blijven
Daarnaast verandert onze visie op de arbeidsmarkt. Voor een deel van de mensen is een lifetime employment niet meer van deze tijd, terwijl er ook mensen zijn die nog steeds voor een duurzame carrière gaan binnen één en dezelfde organisatie. Bij deze uiteenlopende carrièreplannen is het van belang dat mensen met beide visies tevreden blijven en voldoende kansen en mogelijkheden worden geboden. Bij POSG noemen wij dit ook wel ‘als professional Werkneembaar blijven’; met de juiste competenties en vaardigheden aanspeelbaar en van waarde blijven voor organisaties.

Maar wat als hieraan niet wordt voldaan?

Uit onderzoek blijkt dat een opgesloten gevoel in de baan kan leiden tot diverse klachten in het welzijn van de medewerker (Stengard, et al., 2016). Meer kennis over dit fenomeen is dan ook bittere noodzaak. Bovendien is dit onderwerp ook niet iets dat zomaar op tafel wordt gelegd op de werkvloer. Er heerst dan ook een taboe op het bespreekbaar maken van dit fenomeen op de werkvloer.

Bijeenkomst

Tijdens deze bijeenkomst neemt Merel T. Feenstra-Verschure je mee in zowel de theorie als praktijk van dit fenomeen. Middels theoretische onderbouwing geeft zij onder andere een uitgebreide toelichting op dit concept en inzichten in de oorzaken en gevolgen. Verder zal zij aan de hand van een interactieve sessie dit thema bespreken en inzichtelijk maken wat dit voor jouw organisatie kan betekenen.

Door deze bijeenkomst bij te wonen krijg je meer inzicht in dit fenomeen en de signalen bij medewerkers en zal je met bewustwording terugkeren in jouw organisatie. Wij vinden het belangrijk dat dit thema omarmd wordt, geaccepteerd wordt en dat dit aandacht krijgt in gesprekken met medewerkers in jouw organisatie. Kortom een bijeenkomst die je niet wilt missen!

Merel T. Feenstra-Verschure

Merel is eigenaar van The People Society, een bedrijf dat zich onderscheid door de medewerker die juist ontevreden is centraal te stellen.  In de afgelopen jaren heeft zij zich als PhD onderzoeker aan de Universiteit van Tilburg gespecialiseerd op het gebied van arbeidsmobiliteit. In het bijzonder naar een fenomeen dat zij omschrijft als een gevoel waarbij de medewerker zich ‘Locked@theJob’ voelt, oftewel opgesloten in de baan.

Doordat zij in haar carrière vanuit verschillende disciplines werkzaam is geweest; van HR management, organisatieadvies, organisatiepsychologie tot aan proces management is zij in staat om vanuit deze verschillende disciplines naar diverse organisatievraagstukken kijken.

Naast haar promotieonderzoek en werkzaamheden vanuit The People Society is zij verbonden aan de Hogeschool van Amsterdam (HvA) binnen de Faculteit Business & Economics voor de opleiding Bedrijfskunde waar zij studenten in de laatste fase van hun studie begeleidt in het succesvol afronden van hun afstudeeronderzoek. Als onderzoeksdocent is zij daarnaast betrokken bij de Kenniskring  Wendbaar Organiseren, van waaruit excellente studenten en opdrachtgevers worden samengebracht met als doel een bevordering van de kennisuitwisseling voor beide partijen.

Locatie

Deze bijeenkomst vindt plaats in De Telefooncentrale in Alkmaar. De adresgegevens.

De Telefooncentrale (Miss Bell)
Koelmalaan 350, unit 0.01S
1812 PS, Alkmaar

Er is ruim voldoende parkeergelegenheid en dit is bovendien gratis.

Programma

13.00 uur – 13.30 uur Ontvangst
13.30 uur – 13.45 uur Inleiding, door Jan-Willem Kok, directeur POSG
13.45 uur – 14.45 uur Deel 1: Locked@theJob in Theorie
14.45 uur – 15.15 uur Pauze
15.15 uur – 16.15 uur Deel 2: Locked@theJob in Praktijk
16.15 uur Afsluiting door Jan-Willem Kok met aansluitend een borrel

 

Verdieping

Deze bijeenkomst is een verdiepingsslag op eerdere thema’s die POSG heeft besproken tijdens diverse expertisebijeenkomsten. Zo ook de bijeenkomst van Arjan van Dam waarin ‘hij de kunst van het leren’ deelde. Verder bespraken we het thema duurzame inzetbaarheid met bijzonder hoogleraar Vitaliteitsmanagement Tinka van Vuuren en gastspreker Roos Vonk ging in op het belang van ondernemende werknemers. De huidige bijeenkomst geeft verdere handvatten om deze thema’s daadwerkelijk vorm te geven binnen jouw organisatie.

Aanmelden

Deelname aan deze bijeenkomst is kosteloos. Je kunt je aanmelden door op ‘Nu aanmelden’ te klikken. Let op: er is beperkt plek.

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd voor Managers, HR- en Mobiliteitsadviseurs en binnen de (semi) publieke sector. 


Nu aanmelden

Omgaan met medewerkers die zich opgesloten voelen

  • Vul uw correcte e-mailadres in. Dit e-mailadres gebruiken wij om u een aanmeldbevestiging te sturen.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.