POSG laat ook 50-plussers profiteren van positieve ontwikkelingen arbeidsmarkt

Mensen in de WW komen steeds sneller aan een baan. Ook houden zij die baan steeds langer. Dat blijkt uit recent UWV-onderzoek naar werkhervattingen. Toch blijven 50-plussers nog achter ten opzichte van jongere leeftijdsgroepen. Des te belangrijker is het om als 50-plusser te werken aan je werkneembaarheid en zo aanspeelbaar te blijven op de arbeidsmarkt.

Sneller een baan

50-plussers in de WW vonden net als jongere leeftijdsgroepen in het eerste kwartaal van 2017 sneller een baan. 43% ten opzichte van 40% in 2016. Het gemiddelde bedraagt echter 66%, ten opzichte van 63% in 2016. Voor het behouden van een baan geldt hetzelfde: onder 50-plussers had 51% de nieuwe baan nog steeds na 12 maanden ten opzichte van 60% gemiddeld.

Werkneembaarheid ontwikkelen

De cijfers tonen een stijgende lijn, maar maken tegelijkertijd duidelijk dat het voor 50-plussers nog altijd lastiger is een nieuwe baan te vinden en te houden. POSG helpt 50-plussers bij de overheid met het ontwikkelen van de werkneembaarheid om zo continuïteit in de loopbaan te garanderen. Wij bevragen, spiegelen, coachen, trainen en zoeken actief met u mee naar carrièremogelijkheden. Bekijk hoe wij kunnen helpen bij het zetten van een nieuwe stap >