Een jaar vol persoonlijke energietransities

Deze bijdrage verscheen ook in Binnenlands Bestuur no. 24, 20 december 2019.

Van voldoen aan je functie-eisen, naar meer eisen van je functie. Van vasthouden aan zekerheden, naar uitdagende detacheringsopdrachten. Van baanzekerheid naar werkzekerheid.

In het afgelopen jaar hebben wij weer meerdere organisaties en professionals mogen helpen met mobiliteitsoplossingen en duurzame loopbaanontwikkeling. Als we terugkijken is het mooi om te zien dat vrijwel alle professionals die voor onze begeleiding hebben gekozen, zichtbaar nieuwe energie hebben gekregen. Wij spreken binnen POSG ook wel van een jaar vol persoonlijke energietransities.

Een mooi voorbeeld is de vrouw die werkzaam was bij een organisatie die haar redelijk paste, maar waar ze haar werkzaamheden inmiddels op de automatische piloot uitvoerde. Het besef dat haar kwaliteiten beter in een andere omgeving en context tot hun recht bleken te komen, gaf haar de energie meer van zichzelf en de functie te eisen.

Of neem de man die altijd zocht naar zekerheden, maar daardoor op een doodlopend spoor terecht was gekomen bij zijn werkgever. Tijdens de begeleiding door POSG kreeg hij het volle besef wat voor risico’s er kleven aan vasthouden aan zekerheden. Hij ging over tot actie. Detacheringsopdrachten bij nieuwe organisaties en uiteindelijke structurele baan, gaven hem zichtbaar meer zelfvertrouwen en energie. De nieuw opgedane vaardigheden maken hem bovendien veel beter aanspeelbaar in een snel veranderende arbeidsmarkt.

In 2020 gaan wij met frisse energie door met het mooie werk dat wij mogen doen: mensen en organisaties verder helpen. Ook in het komende jaar staat POSG voor u klaar om samen te werken aan duurzame mobiliteitsoplossingen. Namens POSG wens ik u fi jne feestdagen en een energiek 2020!

Jan-Willem Kok
Directeur POSG

 

Deze bijdrage in Binnenlands Bestuur, klik op afbeelding voor vergroting

Terug naar het nieuwsoverzicht >