“Als iemand een blessure heeft, moet je niet vragen om harder te gaan lopen”

Interview met Lucil Pieterman, Senior Loopbaancoach bij POSG

In zijn eigen loopbaan zag hij heel uiteenlopende types voorbij komen. Van professionals die nog maar net werkloos waren tot professionals die een langdurige periode van thuiszitten kenden. Van theoretisch opgeleid tot praktisch opgeleid. Van analfabeet tot hoogbegaafd. Oog voor de unieke situatie van elke professional is volgens onze loopbaancoach en trainer Lucil Pieterman  essentieel voor het slagen van het traject. “Vergelijk het met de sportwereld. Je kunt een geblesseerde speler wel vragen om harder te gaan lopen, maar dat levert niets op. Sterker nog, het werkt vaak averechts.”

Niet té hard vooruit
Ook bij loopbaanbegeleiding moet je oog hebben voor de ‘blessures’ van professionals. Bijvoorbeeld na een periode met veel stress of bij verdriet na een gedwongen vertrek. Tijdens zijn werk voor UWV en later bij verschillende re-integratiebedrijven heeft Lucil gezien dat druk niet helpt. Dat kan druk zijn vanuit een instantie als UWV, maar ook druk die een professional zichzelf oplegt. Hoe gaat hij daarmee om in het traject? “Als loopbaancoach is het mijn taak om professionals zo goed mogelijk te begeleiden. Daarom benadruk ik ook dat het belangrijk is om de tijd te nemen. Dan herstel je beter en kun je daarna sneller je doelen bereiken. Bij re-integraties in het verleden heb ik namelijk wel gezien dat té snel willen gaan uiteindelijk voor een terugval zorgt.”

“Je kunt een geblesseerde speler wel vragen om
harder te gaan lopen, maar dat levert niets op.
Sterker nog, het werkt vaak averechts.”

De tijd nemen
Juist een loopbaantraject biedt de kans op verdieping. Soms heb je een periode van reflectie nodig in je leven. Daarom staan we in de trajecten bij POSG ook uitgebreid stil bij de reflectie. Als je daar de tijd voor neemt, gaan de stappen erna sneller. Bovendien zorgt het dan ook echt voor een duurzame stap in de ontwikkeling. Lucil vertelt over een professional die zo weer aan de bak zou kunnen als manager bij een andere gemeente. “Maar is dat wel de juiste keuze op de lange termijn? Ik zet mijn levens- en werkervaring in om op zo’n moment samen met de professional te bepalen wat diegene nodig heeft op dat moment. Bij deze meneer betekende het dat we meer tijd namen voor de eerste stappen in het traject. Hij had er vertrouwen in dat het solliciteren hem uiteindelijk wel zou lukken. Als hij maar goed voor ogen zou hebben wat hij wil met zijn carrière. Ik geloof dat dit soort beslissingen in eerste instantie misschien tijd in beslag nemen, maar uiteindelijk zorgen voor een langdurig succes in je loopbaan.”

Zorgen voor een solide basis
Lucil begeleidt ook professionals die een eigen onderneming willen beginnen. Ze komen bij een werkgever vandaan en krijgen een tijdelijk dienstverband bij POSG. “Dat geeft hen de ruimte om hun onderneming op te bouwen. Dat verschilt van een HR-professional die op projectbasis gaat werken tot een professional die een eigen zaak begint. Ook hier is het belangrijk om tijd te nemen en zo te werken aan een solide basis. Ik help hen om scherpte en verdieping aan te brengen, zodat hun onderneming stevig staat op het moment dat ze bij ons uit dienst gaan.”

Bijblijven
Als een rode draad loopt de persoonlijke ontwikkeling door de verschillende trajecten heen. En ook zelf is Lucil bezig met zijn ontwikkeling: “Net als de andere coaches bij POSG ben ik NOLOC-gecertificeerd. Dit toont aan dat ik mijn professie op orde houd. Door regelmatig te coachen, maar ook door mijn eigen kennis op peil te houden. Zo zit ik al een tijdje bij een NOLOC-kenniskring met andere loopbaanprofessionals. Dat houdt me scherp en biedt nieuwe inzichten. Dat resulteerde er laatst bijvoorbeeld in dat ik een nieuw model heb toegepast in één van de trainingen. Heel waardevol! En niet alleen voor mezelf. De certificering geeft ook een stuk zekerheid aan de opdrachtgever. Al is het overigens niet zo dat je geen goede coach bent als je geen certificering van NOLOC hebt. Ook dan kun je aandacht hebben voor de kwaliteit van je coaching. Ik kan wel zeggen dat de certificering mij helpt om structureel met mijn vak bezig te zijn en mezelf te ontwikkelen. En daar profiteren vooral de professionals van die ik begeleid.” <

Mobiliteitsdienstverband van POSG

Benieuwd naar het Mobiliteitsdienstverband en de mogelijkheden voor jou als professional of organisatie? Lees dan verder over de inhoud van het traject, het stappenplan, concrete resultaten en ervaringsverhalen van andere professionals >

Connect met Lucil op LinkedIn >
Meer over het ondernemerstraject van POSG >
Terug naar nieuwsoverzicht >