POSG voor arbeidsmobiliteit binnen het onderwijs

Heeft uw medewerker het gevoel bij een andere organisatie van grotere waarde te kunnen zijn of de persoonlijke ambities binnen uw organisatie niet meer te kunnen waarmaken? Of is er een conflict ontstaan die de werkrelatie heeft verstoord? Het Mobiliteitsdienstverband van POSG biedt uw medewerkers zekerheid en een nieuw perspectief. Wij begeleiden uw medewerkers van Werk naar Werk.

Vrij van risico een nieuwe weg inslaan

Het Mobiliteitsdienstverband van POSG combineert een Van Werk naar Werk traject met een dienstverband bij POSG. Een ‘Mobiliteitsdienstverband’ zoals wij dat noemen. Onderwijsinstellingen bieden haar medewerkers hiermee de mogelijkheid om in dienst te treden bij POSG en een nieuwe loopbaanstap te zetten. Vrij van risico, met waarborgen omkleed en met arbeidsvoorwaarden die identiek of gelijkwaardig zijn aan de huidige voorwaarden.

Perspectief

Binnen onze trajecten draait het om één ding: uw medewerker helpen een betekenisvolle loopbaanstap te zetten. Dit kan zijn in een nieuwe baan, als interim-professional of zelfstandig ondernemer. Om dat doel te bereiken bevraagt, spiegelt, coacht en traint POSG. En zoeken we actief met mee naar nieuwe mogelijkheden, passend bij de persoonlijke en professionele doelen van uw medeweker. Zodat uiteindelijk de stap van Werk naar Werk wordt gezet.

Het Van Werk naar Werk-traject omvat een vijftal fases, bestaande uit een deel Loopbaancoaching en een deel Arbeidsmarktbewerking. Alles wordt hierbij toegespitst op de specifieke capaciteiten van de medewerker. Het traject bevat een veelvoud aan doelgerichte activiteiten en trainingen. En medewerkers ontmoeten mensen die net als hen een loopbaanstap gaan zetten.

“POSG was de steun in de rug dat ik nodig had. In coachingsgesprekken
kreeg ik begrip en ondersteuning. Ze zorgden voor diepgang en focus.
Wat wilde ik precies? En wat had ik nodig om daar te komen?”
– Fatma Akgoz over het Mobiliteitsdienstverband

“Al bij het intakegesprek had ik een goed gevoel bij POSG.
De open sfeer en de constructief kritische houding paste mij.
Bovendien hebben ze een goed netwerk.”
– Pien Versteegh over POSG

Bekijk de vijf stappen van het Mobiliteitsdienstverband

Succesvolle samenwerkingen

Steeds meer onderwijsinstellingen weten POSG te vinden. Zo werken we samen met onder meer TU Eindehoven, Hanzehogeschool, Avans Hogeschool, Hogeschool van Amsterdam, TU Delft, Universiteit Utrecht, Hogeschool Van Hal Larenstein Leeuwarden, VU Amsterdam en Scalda. Samen met deze instellingen boeken we successen op het gebied van mobiliteitstrajecten voor medewerkers, maar ook op het gebied van  Interim en Werving & Selectie.

Mobiliteit richting het onderwijs

Niet alleen voor de mobiliteit van uw huidige medewerkers kan POSG dus een rol spelen. Mogelijk heeft u door een fusie, reorganisatie of ziekteverzuim te maken met een (tijdelijk) tekort aan capaciteit of kennis. Of u nu op zoek bent naar een doorgewinterde professional, bestuurder of topmanager. POSG beschikt over een omvangrijk netwerk van hooggekwalificeerde kandidaten.

Veel van deze kandidaten zijn bij POSG in een Mobiliteitsdienstverband of volgen het Executive Career Coaching Programma (een separaat programma toegespitst op hogere managers en bestuurders) – of ze hebben dit doorlopen en maken nu deel uit van ons alumni-netwerk. Bekijk hieronder het verhaal van Suzanne den Dulk die na het Executive Career Coaching programma aan de slag ging als Algemeen Directeur Espeq Opleidingsbedrijven.