Willem Vermeulen: “Mijn coach heeft mij op het juiste pad heeft gezet”

Willem Vermeulen zette de stap van zelfstandig ondernemer naar Businesscoach bij het Avans Ondernemerscentrum. Hij volgde daarvoor Executive Career Coaching bij POSG. Hieronder vat hij zijn succesvolle traject mooi samen en toont daarmee tegelijkertijd de kracht van senioriteit. 

“Sinds 2003 was ik ondernemer en eind 2019 begon ik me af te vragen of me dat op lange termijn voldoening zou blijven brengen. Een materiële drijfveer heb ik nooit gehad. Het bedrijf wat ik met compagnons was begonnen, was door een aantal overnames wat verder van me af komen staan. Ik hield me vooral bezig met papieren tijgers als AVG en compliance, terwijl mijn interesse altijd vooral heeft gelegen bij het ondersteunen en coachen van onze sales en operatie. Vooral wilde ik graag ‘iets’ in het werkzame leven doen wat meer maatschappelijke relevantie bood.

Na lang overwegen en overleggen, heb ik besloten mijn kind te verlaten. Vervolgens brak een tijd aan van bezinning en heroriëntatie aan. In alle eerlijkheid; dat vond ik, op het gênante af, schaamtevol lastig. Via een relatie uit vervlogen tijden, kwam ik in contact met een coach van POSG. Het is best een aparte gewaarwording om vanuit het bedrijfsleven zomaar de wereld van het publieke domein binnen te stappen. En om te ontdekken dat lang niet elke organisatie zit te wachten op een oud-ondernemer die de 50 al is gepasseerd.

Nu, een paar maanden later, durf ik gerust te stellen dat mijn coach van POSG me op het juiste pad heeft gezet. In een wisselwerking van tempo, aandacht, reflectie, retrospectie, benadrukken van persoonlijke kwaliteiten, neus stoten, nog een keer op een andere manier proberen, hulp en ondersteuning alsof er geen ander ‘traject’ was dan het mijne, ben ik op een voorheen onvoorstelbare manier daar gekomen waar het arbeidzame leven er stukken waardevoller voor staat. Als businesscoach op Avans Hogeschool in Breda en Den Bosch help ik jonge, bevlogen, studerende ondernemers (of ondernemende studenten) met hun eerste en volgende stappen in hun bedrijf. Het is fantastisch om datgene wat ik de voorbij vele jaren heb geleerd, succesvol en minder succesvol mee ben geweest, te mogen doorgeven aan de nieuwe generatie. En ik leer er zelf ook nog eens heel veel van.

Het is een waar voorrecht om het pad van en met POSG te hebben mogen lopen. Wie me een paar maanden terug zou hebben verteld dat mijn heden is wat ik nu doe, zou ik hoopvol hebben aangestaard. Dankzij (mijn coach van) POSG en natuurlijk mijn eigen effort op basis van zijn input, is het gewoon gelukt; die baan in een prachtige, toekomstgerichte, dynamische omgeving. En… maatschappelijk zeer relevant!”

Meer over Executive Career Coaching  voor Hoger Management & Bestuur >