Vroege start APPA-traject betaalt zich dubbel terug

Als bestuurder zet u zich ten volle in voor de lokale overheid. U maakt zich hard voor de onderwerpen die tot uw portefeuille behoren en bouwt hiermee een mooie politieke loopbaan op. Maar wat als uw ambtstermijn eindigt door de komende gemeenteraadsverkiezingen? Hebt u zich tijdens uw politieke carrière bezig gehouden met uw eigen werkneembaarheid?

Een betekenisvol vervolg van uw carrière

Als afgetreden bestuurder is het niet gemakkelijk om een nieuwe, betekenisvolle loopbaanstap te zetten. Daarom biedt POSG Executive Career Coaching aan, een programma dat u kunt volgen als APPA-traject. Gerard Kerkhof, Senior Managing Consultant, begeleidt en coacht, samen met een team van vier collega’s, (oud-)wethouders en bestuurders: “Executive Career Coaching biedt bestuurders een betekenisvol vervolg van hun maatschappelijke carrière. Bestuurders verwerven hiermee de ruimte en inspiratie om zich te oriënteren op hun intrinsieke drijfveren, het speelveld te overzien en daadwerkelijk verder te komen. Zo kunnen zij hun kennis en ervaring maatschappelijk gezien blijven inzetten.”

Anticiperen op naderend vertrek

Om te kunnen anticiperen op het einde van uw ambstermijn, kunt u de eerste twee fasen van het Executive Career Coaching programma volgen als “pre APPA-traject”. Dit heeft vele voordelen. Door ruim voor het einde van de ambstermijn te starten met het APPA-traject, ontwikkelt u uw werkneembaarheid en werkt u aan uw netwerk. U sorteert hiermee voor op de grote massa die na de gemeenteraadsverkiezingen “op de markt” komt. Met een verhoogd loopbaanperspectief als resultaat.

Investeren loont

Voor politieke ambtsdragers is het vaak moeilijk om tijd vrij te maken voor coaching en loopbaanbegeleiding. Toch blijkt de investering wel degelijk te lonen, zowel voor de bestuurder als de lokale overheid. Als voorbeeld noemt Gerard de coaching van twee wethouders, beide eind 50 jaar: “Na elf jaar wethouderschap zagen zij het einde van hun politieke carrière aankomen. De gemeente gunde hen begeleiding op niveau als blijk voor bewezen diensten. Door te anticiperen op hun naderende vertrek en deze kans te pakken vonden beide wethouders binnen een jaar een nieuwe, vaste baan!”

Meer informatie

Meer weten over Executive Career Coaching en het pre APPA-traject? Neem contact op met Gerard Kerkhof, Senior Managing Consultant bij POSG via gkerkhof@posg.nl of telefonisch via 06 218 075 63. Of vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.

Ik ben geïnteresseerd in het (pre) APPA-traject

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.