Testimonial: Fatma Akgoz

Aan het woord: Fatma Akgoz. Over haar ervaring met het Mobiliteitsdienstverband van POSG.
Voorheen Beleidsmedewerker schone leefomgeving, gemeente Leidschendam- Voorburg, nu Docente Nederlands, Hugo de Grootschool, Rotterdam

“De steun in de rug die ik nodig had”

 

“Ik werkte al jaren als Beleidsmedewerker schone leefomgeving bij de gemeente Leidschendam – Voorburg. In de loop der jaren merkte ik dat ik steeds meer grip begon te verliezen. Het werk stapelde zich op en het kostte me meer en meer energie. Dat kwam deels omdat er in mijn privéleven behoorlijke veranderingen waren. Ik verloor mijn moeder en kon daar moeilijk mee omgaan. Ik zat tegen een burn-out aan en kwam ziek thuis te zitten. In die tijd dacht ik: het is tijd voor iets anders.

Schoolgebouwen, leerlingen; het had altijd al iets magisch voor me. Ik wil daar ooit onderdeel van uitmaken, zo had ik me voorgenomen. Prachtig toch als je jonge mensen op de toekomst mag voorbereiden? Ik voelde dat ik nu de stap moest zetten naar het onderwijs, maar ik wilde ook mijn eigen adviesbureau in afvalbeleid opzetten. Ik had geen idee hoe ik dat allemaal moest gaan combineren.

Via mijn toenmalige werkgever kwam ik in aanraking met POSG. Ik vond het wel spannend, maar heb die kans gegrepen. Ze waren het steuntje in de rug dat ik nodig had. In coachingsgesprekken kreeg ik begrip en ondersteuning. Ze zorgden voor diepgang en focus. Wat wilde ik precies? En wat had ik nodig om daar te komen?

Nu werk ik als docente Nederlands op een middelbare school in Rotterdam. Ik had daar ooit lessen bijgewoond. Blijkbaar heb ik een goede indruk achtergelaten, want een coördinator belde zelf of ik interesse had in een functie als docent Nederlands. Om mijn onderwijsbevoegdheid te halen, volg ik nu ook een deeltijdopleiding Leraar Nederlands. Mijn adviesbureau heb ik even in de ijskast gezet. Ik wil me helemaal richten op het docentschap. Het is geweldig om voor de klas te staan. Het is wel een tikkeltje moeilijker dan gedacht, maar ik ben heel gelukkig zo!”

Het Mobiliteitsdienstverband

Meer weten over het Mobiliteitsdienstverband en jouw mogelijkheden? Lees verder >>