Testimonial: Elze Boender

Aan het woord: Elze Boender over haar ervaring met het Mobiliteitsdienstverband van POSG.

“POSG bracht hart en hoofd
weer samen”

“In 2019 stierf een oudtante waar ik lang voor gezorgd heb. Ik erfde haar huis in het westen van het land. In die tijd kampte ik ook met een stevige burn-out. Omdat er al zoveel veranderingen waren, besloot ik bij mijn werkgever bij de gemeente Súdwest-Fryslân te blijven. Dat zou betekenen dat ik elke dag 250 km heen en weer moest reizen. De burn-out bleek hardnekkig, ik herstelde nauwelijks en ik zat niet lekker meer in m’n werk. Mijn werkgever kwam zelf met het voorstel om naar POSG te gaan en samen met hen een baan in westen te vinden. Dat was lastig, maar het kennismakingsgesprek overtuigde me.

Ik heb een stevige dreun gehad. Mijn zelfvertrouwen was weg, ik voelde me waardeloos en leeg. POSG bood me rust. Voor het eerst in lange tijd kon ik op adem komen. POSG bracht focus aan: wat wil ik nou echt? Een erg lastige vraag, waar ik het antwoord niet goed op wist. Iets met coaching, dat wilde ik al langer. Maar verder? Er kwamen veel mooie functies voorbij, maar het voelde niet goed. POSG spiegelde steeds, stelde me kritische vragen en liet me ontdekken dat het goed is om meer op mijn gevoel te varen. Ze brachten hart en hoofd weer samen en daar ben ik ze heel dankbaar voor.

Door POSG werd ik steeds zelfbewuster. Door actief aan de slag te gaan tijdens workshops, leerde ik ontzettend veel en kon ik testen hoe het met mijn energie was. Deelnemen aanzo’n bijeenkomst gaf mij ook weer het gevoel wat bij te kunnen dragen. Langzaam durfde ik ook weer netwerkgesprekken te gaan voeren. Een feest vond ik dat! De gesprekken waren zeer waardevol, zonder dat er direct een baan aan vast zat. Het heeft me geholpen om mezelf nóg beter te leren kennen en te weten wat ik wil.

En tegen het einde van mijn traject gebeurde het: ik kreeg drie aanbiedingen op één dag. Drie! Het waren allemaal functies die op een lager niveau dan waar ik voorheen werkte, maar dat vond ik juist prettig. Ik wilde de verantwoordelijkheid ook niet meer. Betekenisvol werk doen, dat is wat ik wil. Sinds mei werk ik als Adviseur Maatschappelijk Domein bij de BAR-gemeenten. Deze baan voelde direct goed, mijn kennis en persoonlijkheid worden op allerlei manieren ingezet én gewaardeerd. Daarnaast ben ik me als coach ‘authentiek leiderschap’ aan het ontplooien. Ik voel dat dit mijn route is en dat ik op het goede spoor zit. POSG is daarin een fantastische gids geweest.”

 

Mobiliteitsdienstverband

Het Mobiliteitsdienstverband biedt je de zekerheid van een dienstverband. En de ruimte om te ontdekken welke richting het meest kansrijk en interessant voor jou is. Dit alles met waarborgen omkleed. En onder arbeidsvoorwaarden die identiek of gelijkwaardig zijn aan die van je voormalige werkgever, inclusief ABP-pensioenopbouw. Meer weten over het Mobiliteitsdienstverband en jouw mogelijkheden? Lees verder >