POSG aanwezig op succesvolle Loopbaandag Wethoudersvereniging

Woensdag 30 mei organiseerde de Wethoudersvereniging in Amersfoort een landelijke loopbaandag voor haar leden. Een actueel onderwerp gezien circa 700 wethouders door de laatste gemeenteraadsverkiezingen en collegeonderhandelingen op de arbeidsmarkt zijn gekomen. Een geslaagde en inspirerende dag waarbij ook POSG aanwezig was. 

De twee belangrijkste boodschappen vanuit de Wethoudersvereniging aan alle wethouders: begin tijdig met de loopbaanoriëntatie en de keuze voor het loopbaanbureau voor de begeleiding ligt bij jezelf.

Naast een  informatiemarkt van verschillende loopbaanbureau‘s die wethouders begeleiden, werden diverse workshops georganiseerd. Hierbij stonden vaardigheden en competenties centraal. Senior Managing Consultant Johan Kok verzorgde namens POSG de  workshop  ‘Je bent wat je doet’. Deze workshop is gericht op bewustwording van jouw top drie aan waarden en hoe deze waarden richting kunnen geven aan een vervolg van je loopbaan.

Ook POSG biedt begeleiding aan (oud-)wethouders middels Executive Career Coaching. Dit is een veelomvattend programma en bevat naast ‘personal coaching’ een breed palet aan groepsgerichte activiteiten. Het programma wordt toegespitst op de specifieke behoeften, capaciteiten en ambities van de wethouder. Benieuwd? Lees meer over Executive Career Coaching >