Radia ElMarkai over het Mobiliteitsdienstverband van POSG

Aan het woord: Radia ElMarkai

“Een jaar geleden had
ik niet durven dromen
dat ik hier nu sta.”

“Ik heb 18 jaar bij Brabant Water gewerkt. Al die jaren heb ik dezelfde functie als HRM medewerker bekleed. In coronatijd begon ik mezelf steeds meer af te vragen of ik dit werk nog leuk genoeg vond. Het speelde vaker door mijn hoofd wat ik nog meer zou kunnen bereiken op werkgebied. Het gevoel om mezelf verder te ontwikkelen, uit mijn comfortzone  te stappen en buiten de organisatie te kijken, werd sterker. Ik heb mijn twijfels aangekaart bij mijn leidinggevende en zij reageerde heel begripvol. Ik kreeg een loopbaancoach. Die gesprekken waren erg verhelderend 

 Toen ik eenmaal klaar was om de stap te zetten, gunde mijn leidinggevende mij een traject waarin ik rustig de tijd kreeg om van werk naar werk te gaan en iets te zoeken wat écht bij me past. Ze stelde voor om middels een Mobiliteitsdienstverband bij POSG in dienst te gaan. Met mijn loopbaancoach had ik meteen de juiste klik. In het begin van het traject zat ik nog erg vast in mijn emoties en was nog niet in staat meteen de stap naar een volgende baan te zetten. Dat voelde mijn coach bij POSG goed aan en zij hebben voor mij de ruimte gecreëerd om afstand te nemen van mijn oud werkomgeving en bij mezelf te komen. Ik kreeg veel bruikbare tips van mijn loopbaancoach op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, zelfregie en ook yoga en meditatieoefeningen.  Dat heeft me erg geholpen en daar ben ik POSG heel dankbaar voor. De rust bij mezelf was weer terug.”  

 Vanuit die rust ben ik samen met POSG gaan ontdekken: waar wil ik naartoe? Waar wil van waar wil ik voor leven? Omdat ik innerlijke rust voelde, kon ik ook meer naar mijn hart luisteren. Ik werd zelfverzekerder en kreeg meer inzichten. Inmiddels ben ik verder gekomen en heb ik een nieuwe baan: vanaf september begin ik als HR business partner. Hier kan ik mijzelf verder ontwikkelen, maar ook mijn opgedane werkervaring gebruiken. Daarnaast had ik al vaker nagedacht over het werk als coach. Inmiddels ben ik een opleiding basiscoach aan het volgen die ik in augustus hoop af te ronden. Ook deze opleiding als basiscoach komt in mijn nieuwe functie van pas.  

Een jaar geleden had ik niet durven dromen dat ik hier nu sta. Jezelf kwetsbaar opstellen en hulp vragen als je het zelf niet meer weet, heeft mij veel gebracht. Het is een proces en POSG heeft daar een belangrijke rol in gespeeld. Ze hebben me geleerd meer naar mijn hart te luisteren en in mezelf te geloven. Dat voelt als een groot cadeau en heeft geleid tot het voor mij juiste vervolg van mijn loopbaan.” 

Mobiliteitsdienstverband

Het Mobiliteitsdienstverband biedt je de zekerheid van een dienstverband. En de ruimte om te ontdekken welke richting het meest kansrijk en interessant voor jou is. Dit alles met waarborgen omkleed. En onder arbeidsvoorwaarden die identiek of gelijkwaardig zijn aan die van je voormalige werkgever, inclusief ABP-pensioenopbouw. Meer weten over het Mobiliteitsdienstverband en jouw mogelijkheden? Lees verder >