“POSG is er echt voor jou”

Aan het woord: Melanie Verheijden
Voorheen adviseur Leren & Ontwikkelen bij de gemeente Zaanstad, nu talentcoach & coördinator bij Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

“Ik had het goed naar m’n zin bij de gemeente Zaanstad. Ik werkte daar sinds twee jaar als Adviseur Leren & Ontwikkelen. Samen met collega’s bouwde ik in opdracht van de directie aan een visie en fundament voor organisatieontwikkeling. Totdat er een verandering in de directie plaatsvond dat andere denkbeelden en een andere aansturing met zich meebracht. Ik kon hier een tijdje in meebewegen, maar ik merkte gaandeweg dat het steeds verder van me af ging staan. Ik heb uiteindelijk in overleg met mijn leidinggevenden besloten om de stap buiten de organisatie te zetten. Via mijn toenmalig leidinggevenden kwam ik op het pad van POSG en kreeg ik een traject aangeboden. Daarmee heb ik de organisatie uiteindelijk met een prettig gevoel kunnen verlaten.”

“Als gecertificeerd CliftonStrengths-coach (een methode waarmee je je talenten ontdekt, red.) weet ik waar mijn kracht ligt: meebewegen vanuit begrip en inleving. Daar bereik ik veel mee in mijn werk, maar het was in deze situatie ook mijn valkuil. Toen ik bij POSG binnenstapte,  moest ik mijn professionele  zelfvertrouwen weer even terugvinden. Ik voelde onmacht en frustratie en ik had ruimte nodig om dat te kunnen uiten. Ik zocht een stevige coach die me   aanmoedigde, maar me ook spiegelde en met me sparde. Die door me heen prikte. Ik zocht ook een lotgenotennetwerk. Ik had mensen om me heen nodig die ook stoom moesten afblazen. Dat heb ik bij POSG allemaal gevonden. In het Van Werk naar Werk-traject volgde ik alle modules, maar er was ook veel ruimte voor maatwerk. POSG dacht actief mee en redeneerde wat voor mij als mens in een organisatie goed past. Ze waren er echt voor mij.”

“Sinds september 2021 werk ik bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland als Talentcoach en Coördinator. Ik begeleid teams in het ontdekken, waarderen en benutten van hun talenten. Ik mag weer werken vanuit de visie die mij het beste past: vanuit waardering en kennis. Het verschil met de gemeente Zaanstad is dat ik nu vooral met teams werk en meer met het middenmanagement schakel. Ik voer coachende en adviserende gesprekken, daar krijg ik energie van. Ik sta met de voeten in de klei. De weerbarstigheid van de dagelijkse praktijk intrigeert me. De stress en onzekerheid die ik heb gevoeld en de positieve afloop, hebben me geleerd dat het echt wel weer goed komt. Die volgende stap komt weer. En POSG ondersteunt je op allerlei manieren om dat op jouw manier mogelijk te maken.”

Mobiliteitsdienstverband

Het Mobiliteitsdienstverband biedt je de zekerheid van een dienstverband. En de ruimte om te ontdekken welke richting het meest kansrijk en interessant voor jou is. Dit alles met waarborgen omkleed. En onder arbeidsvoorwaarden die identiek of gelijkwaardig zijn aan die van je voormalige werkgever, inclusief ABP-pensioenopbouw. Meer weten over het Mobiliteitsdienstverband en jouw mogelijkheden? Lees verder>