POSG aan de slag met twee projecten Stichting Present

Normaal gesproken houden wij ons bezig met duurzame loopbaanstappen, maar jaarlijks loopt het hele team ook uit om mensen op een hele andere manier verder te helpen. POSG werkte maandag 16 december weer mee aan twee projecten van de Stichting Present. Present slaat een brug tussen mensen die vrijwillig hulp willen geven en zij die hulp kunnen gebruiken.

De groep POSG’ers ging in tweeën uiteen. De eerste groep mocht ouderen uit verzorgingshuis Topaz Haagwijk een mooie dag bezorgen. Met alleen de bezetting van het verzorgingshuis zou een uitstapje met zo’n grote groep niet mogelijk zijn, maar met de hulp wel. Samen met twee verzorgende is er een wandeling gemaakt over de Kerstmarkt van de Intratuin in Voorschoten en werd er na afloop gezellig wat gedronken in het nabijgelegen restaurantje . Het werd een geslaagde actie; de ouderen genoten zichtbaar van de wandeling en de extra aandacht.

De tweede groep schoot te hulp bij een project van JES Rijnland en Thuis op Straat.  Hun buurthuis in Leiden staat in een  buurt met veel verschillende bevolkingsgroepen. Er gebeurt veel in het buurthuis en het wordt gerund en goed bezocht door een groep echt betrokken buurtbewoners. JES Rijnland en Thuis op Straat zijn een huiswerkklas gestart waar studentvrijwilligers voor de kinderen van de school aan de overkant van de straat huiswerkbegeleiding geven. De ruimte die hier voor wordt gebruikt bij speeltuingebouw De Vijf Hoven, moet verder worden opgeknapt en de hulp van de Stichting Present en POSG-medewerkers was dan ook zeer welkom.

Het werd een zeer productief project. Talenten die anders verborgen blijven voor collega’s, kwamen nu aan de oppervlakte; er werd volop geschilderd, geschuurd, vloeren afgedekt en schoongemaakt. Kortom; een arbeidsintensieve middag, maar ook vol met voldoening.

Mensen verder brengen kan op vele manieren en wij zijn dankbaar ook op deze manier onze bijdrage te kunnen leveren.

Voor meer meer informatie over de initiatieven van Stichting Present kijk je op hun website: www.stichtingpresent.nl / Of like de stichting op Facebook: www.facebook.com/stichtingpresent