Popko de Vlugt over zijn traject bij POSG

Aan het woord: Popko de Vlugt
Voorheen Manager CIO Office plv CIO bij de SVB. Nu CIO bij Gemeente Apeldoorn.

“De gesprekken met mijn coach maakte mij veel doelgerichter”

 

Ik ben zes jaar werkzaam geweest bij de SVB waarvan de laatste vier als Manager CIO Office. Ik was toe aan een nieuwe uitdaging en deed daar zelf al het nodige voor. Mijn brieven waren goed, ik werd immers vaak uitgenodigd voor een gesprek, maar vaak eindigde ik toch als tweede. In goed overleg met mijn werkgever heb ik gezocht naar geschikte begeleiding en de keuze viel hierbij op Executive Career Coaching van POSG. Mede door de persoonlijke klik, het complete product dat POSG biedt en hun grote netwerk.

Het succes van een adviesbureau hangt sterk af van de loopbaancoach die je krijgt. Mijn loopbaancoach bij POSG wist mij goed duidelijk te maken hoe de andere kant van de tafel mij zou kunnen zien en wat ik daar aan kan verbeteren. Samen zijn we bijvoorbeeld gaan kijken naar mijn motivatie en energielevels. Het klinkt misschien gek, maar soms kun je te hoog in je motivatie en energie zitten voor je gesprekspartner. Door de coachingsgesprekken kreeg ik bovendien veel meer focus in mijn zoektocht; het werd steeds duidelijker bij welke vacatures ik écht tot mijn recht kom en kans maak om bovenop te eindigen en waar ik dus mijn volledige energie op kon zetten. Ik ging kortom veel gerichter solliciteren. Deze kennis en de zelfreflectie zijn voor mij het meest waardevolle geweest en zijn wat mij betreft de kracht van dit traject.

Ook de kennis van de publieke sector en het netwerk daarin waren een duidelijke meerwaarde. Door het netwerk van mijn coach was ik bijvoorbeeld in de gelegenheid om voorafgaand aan een sollicitatiegesprek een belletje te plegen om zo de organisatiecultuur beter in te schatten. Ook wist mijn coach goed aan te geven hoe de dynamiek van een bepaalde organisatie is. Als een sollicitatieproces daar lang duurt, hoeft dat bijvoorbeeld lang niet altijd een slecht teken te zijn. Die relativering was heel prettig. Uiteindelijk heeft mij het traject een nieuwe functie als CIO bij de Gemeente Apeldoorn opgeleverd. Een functie die veelzijdig en meer extern is gericht dan wat ik nu doe en dichter bij de burger. Ik zie er enorm naar uit.”

Benieuwd naar ons Executive Career Coaching programma? Lees meer >>