Pien Versteegh over haar traject bij POSG

Aan het woord: Pien Versteegh
Voorheen Directeur Avans Hogeschool, nu Managing Director bij de School of Business and Economics, Maastricht University

“Ik weet nu beter in welke omgeving ik gedij”

 

Ik heb altijd gewerkt in het hoger onderwijs: bij verschillende universiteiten en hogescholen. In mijn laatste baan was ik directeur bij de Avans Hogeschool. Er lag een uitdagende veranderklus, iets dat me erg ligt. Het bleek een taai proces en na twee jaar zag ik mij genoodzaakt mijn opdracht terug te geven. Ik heb vervolgens nog twee andere projecten gedaan voor Avans Hogeschool: het opzetten van twee samenwerkingsprogramma’s. Leuk was dat, maar daarna was het ook wel klaar.

Ik vond het een natuurlijk moment om een pas op de plaats te maken. Wat wil ik nu en waar sta ik? Ga ik verder als interim-manager of kies ik toch weer voor een vaste baan? Misschien werken in een andere branche? Van Avans Hogeschool kreeg ik de ruimte voor een loopbaantraject. Al bij het intakegesprek had ik een goed gevoel bij POSG. De open sfeer en de constructief kritische houding paste mij. Bovendien hebben ze een goed netwerk. Dat zocht ik. Ik volgde het Executive Career Coaching programma, speciaal voor hoger Management en Bestuurders. Ik heb veel gesprekken gevoerd, workshops gevolgd én georganiseerd. Ik kreeg steeds scherper waar mijn kracht en toegevoegde waarde liggen.

De publieke sector had en heeft mijn aandacht. Via POSG werd ik interim-projectleider bij de Provincie Flevoland. Een heerlijke tijd waarin ik relevant werk heb mogen doen. Toch merkte ik ook dat het onderwijs bleef kriebelen. Ik vind het geweldig om kennis over te brengen en jonge mensen te helpen zich te ontwikkelen. Uiteindelijk heb ik gesolliciteerd bij de Universiteit van Maastricht. Er was direct een goed gevoel en een duidelijke match. Ik ben nu gestart als Managing director bij de Maastricht University School of Business and Economics. Een mooie uitdagende functie met een internationaal karakter. Door POSG weet ik beter in wat voor omgeving ik het beste gedij en waar mijn kracht ligt. Het onderwijs is mijn wereld.”

Benieuwd naar ons Executive Career Coaching en de mogelijkheden voor jou? Lees meer >>