Ook in 2022 meer zin in zinvol werk

2021 was een bewogen jaar dat veel van ons – en van de samenleving – heeft gevergd. Gelukkig hebben we bij POSG laten zien dat we over genoeg aanpassingsvermogen en veerkracht beschikken om de niet geringe uitdagingen het hoofd te bieden. We wensen dit een ieder toe.

Veerkracht is ook op de arbeidsmarkt een belangrijke eigenschap. Hierbij gaat het erom dat je een juiste balans vindt tussen je persoonlijke en professionele doelen. Steeds vaker zien we dat de vragen ‘waar wil ik voor leven?’ en ‘waar wil ik van leven?’ beantwoord worden met: ‘werk dat zinvol is en waar ik zin in heb.’ Noem het zingeving of, zo je wilt, purpose. Daarom kiezen professionals steeds vaker voor een loopbaan die zin heeft én zin geeft (let op: dit zinnetje is dubbelzinnig!). Waarbij ze de eigen vaardigheden, talenten en kennis kunnen inzetten voor maatschappelijke uitdagingen.

Door reflectie te koppelen aan kansen, ambities en dromen brengen we de ‘zin’ terug in carrières. Dat is waar we goed in zijn. Zo kan de professional meer betekenen – niet alleen voor zichzelf, maar ook voor familie en vrienden, organisaties en de samenleving. Zin hebben en zingeven – het is de beste manier om vitaal in je loopbaan te staan!

Voor het komende jaar verwachten we dat deze ontwikkeling zich voortzet. De publieke sector verdient de aandacht en inzet van intrinsiek gedreven professionals. Deze professionals kennen wij en begeleiden wij naar nieuw werk. Om die reden zien we bij POSG, ondanks de grote onzekerheid die er nu is, het komende jaar met vertrouwen tegemoet.

We wensen je een gezond en voorspoedig 2022.

Alle goeds,

Jan-Willem Kok
Directeur POSG