Mensen verder brengen kan op veel manieren

Maandag 17 december kwamen medewerkers van POSG gezamenlijk in actie om mensen verder te brengen. Niet met een loopbaan ditmaal, maar met een klus in huis en het simpelweg gezelschap houden van revalidanten. POSG was de sponsor in middelen en mensen van twee projecten van Stichting Present.

Present slaat een brug tussen mensen die iets hebben te bieden en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. Bijvoorbeeld mensen zonder de nodige financiële middelen en/of netwerk. Met een zogenaamde ‘Present’ worden deze mensen door een groep geholpen bij een eenmalige klus of actie. Medewerkers van POSG hebben een gescheiden vrouw met vier kleine kinderen geholpen bij het sauzen van de muren van haar huis en hielden revalidanten van een revalidatiecentrum in Leiden gezelschap.

De vrouw leefde al twee maanden met haar kinderen op het beton dus de hulp was dan ook meer dan welkom. Haar dankbaarheid was groot en zo ook die van ons; het voelt goed om iets te kunnen betekenen voor mensen die alle hulp kunnen gebruiken. In het revalidatiecentrum in Leiden was onze aanwezigheid ook een welkome opkikker voor de revalidanten. Mensen zitten hier in afwachting van herstel en terugkeer naar huis, maar dit gaat soms moeizaam en bovendien zijn ze tijdens deze periode vaak alleen. Gezamenlijke acties als koekjes bakken bleek een mooie opstap om samen tot leuke gesprekken te komen met de revalidanten. Veel plezier en lachende gezichten was het resultaat!

Mensen verder brengen kan op vele manieren en wij zijn dankbaar ook op deze manier onze bijdrage te hebben mogen leveren.

Voor meer meer informatie over de initiatieven van Stichting Present kijk je op hun website: www.stichtingpresent.nl / Of like de stichting op Facebook: www.facebook.com/stichtingpresent