Korte impressie bijeenkomst ‘Ondernemende werknemers creëren’

In de Verkadefabriek te ‘s-Hertogenbosch vond dinsdag 15 november onze expertisebijeenkomst ‘Ondernemende werknemers creëren’ plaats. Tijdens deze middag nam Roos Vonk ons mee in het gedrag van werknemers: waarom doen zij wat ze doen? Met treffende anekdotes en voorbeelden wist zij een herkenbaar beeld neer te zetten van hoe mensen zich op de werkvloer gedragen.

In het verhaal van Roos Vonk stonden voornamelijk je eigen waarden centraal: wat vind je écht belangrijk in het leven? Handel je daar vervolgens ook naar of handel je er alleen naar als het je uitkomt? Je waarden zijn een soort kompas voor jezelf, een houvast dat je altijd bij je hebt. Maar de vraag is: kun je er altijd bij? Het is daarom goed om regelmatig je eigen gedrag te analyseren door de bril van je waarden.

Feedback
Daarnaast was feedback een belangrijk punt waar Roos in haar presentatie bij stil stond. Vanuit ons instinct willen wij graag meteen resultaat zien van wat we doen (immediate returns). Maar in het werkveld gebeurt dat niet; we krijgen namelijk vaak uitgestelde feedback (bijvoorbeeld een paar keer per jaar een voortgangsgesprek en eens per jaar een beoordeling). Dit druist in tegen ons instinct.

Van denken naar doen
Roos vervolgde haar verhaal met hoe wij onszelf en anderen beoordelen. Anderen beoordelen we namelijk op hun gedrag (hun handelen). Maar onszelf beoordelen we vooral op de plannen die we hebben die we wellicht ooit tot uitvoering gaan brengen. Zelf moeten we dus ook de stap maken van denken naar doen.

Om de regie over jezelf te nemen moet je volgens Roos groot denken en klein doen. Neem kleine stappen en maak het concreet voor jezelf. Want als je je eenmaal veilig voelt, durf je je ook te verbinden aan je eigen waarden.

Meer weten?
Wilt u meer weten over de inhoud van deze expertisebijeenkomst of de andere diensten van POSG? Onze collega Kim Cortenbach vertelt u graag meer!

Hieronder vindt u enkele sfeerbeelden van onze bijeenkomst.

12315nov posg  22715nov posg Twitter_RV 17315nov posg     15715nov posg  14015nov posg

Logo LinkedIn
Wilt u op de hoogte blijven van meer nieuws en evenementen van POSG? Volg ons dan op LinkedIn!

Terug naar het nieuwsoverzicht >>