“POSG voelt als een warm bad”

Aan het woord: Febi van Rems
Voorheen afdelingssecretaris bij Waterschap Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier,
nu adviseur Leren & Ontwikkelen bij De Zorgcirkel.

“Ik werkte sinds 2009 bij het Waterschap Hoogheemraadschap
Hollands Noorderkwartier. Ik ben daar begonnen als uitzendkracht in een ondersteunende functie.
Als snel kreeg ik de mogelijkheid om mezelf verder te ontwikkelen. In de jaren daarna heb ik in
verschillende functies gewerkt, zoals Kwaliteitsmedewerker en medewerker Leren & Ontwikkelen. In 2020 tipte mijn toenmalig leidinggevende me voor de functie van Afdelingssecretaris. Een spilfunctie waarbij ik ook de mogelijkheid kreeg om wat dichter met het management te werken. Ik solliciteerde en startte in oktober 2020, middenin coronatijd. Alles was online, dat was pittig. Daarnaast had ik het thuis niet gemakkelijk met drie kinderen die veel aandacht vroegen en de hele dag thuis waren. Het zorgde ervoor dat ik uitviel. Ik merkte toen al dat ik twijfelde. Heb ik wel de juiste stap gezet? Ik duwde dat gevoel weg en naar een tijdje re-integreerde ik vol goede moed. Maar alles was anders. Er was een nieuwe leidinggevende en van het oude managementteam waren er veel vertrokken. Daarnaast kreeg ik het gevoel dat ik niet meer onderdeel was van het team en dat ze niet met me verder wilden. Ik heb het een tijdje aangekeken, maar mijn twijfels groeiden alleen maar. Uiteindelijk heb ik bespreekbaar gemaakt dat ik iets anders wilde. Eén van de opties die het Waterschap me bood, was POSG.”

“Ik was gekrenkt en onzeker toen ik bij POSG het eerste gesprek voerde.
Maar het voelde meteen als een warm bad. Er werd naar me geluisterd. Ik voelde me veilig en dat had ik nodig. Ik kreeg veel ruimte om te ontdekken wie ik ben en waarom ik waardevol ben voor de arbeidsmarkt. Dat vertrouwen was ik kwijt. Met een coach voerde ik diepgaande één-op-één gesprekken. Maar ook bij een groepje gelijkgestemden vond ik een klankbord. Het van Werk naar Werk-traject heb ik als prettig, maar ook pittig ervaren. Je moet echt met jezelf aan de slag en je krijgt een spiegel voorgehouden. Het heeft me in korte tijd zoveel inzichten gegeven. Daarvoor ben ik POSG ontzettend dankbaar.”

“Één van de dingen die ik bij mezelf ontdekte tijdens het van Werk naar Werk-traject, is dat ik het beste op mijn plek zit in een sociale werkomgeving. Één van de onderdelen van dat traject is het analyseren van vacatures. Ik kreeg de vacature van De Zorgcirkel onder ogen en dacht meteen: ‘dit ben ik.’ De manier waarop de vacature was opgesteld, warm en enthousiast en het soort organisatie. Daarbij had ik een soortelijke functie al bekleed bij het Waterschap Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en gesolliciteerd. En nu werk ik er sinds december 2022 met veel plezier. Ik heb een fantastische job met leuke collega’s die oog hebben voor elkaar. Het is socialer en gemoedelijker. Ik heb een hobbel genomen, maar ik kan nu met volle overtuiging zeggen dat ik heel gelukkig ben in mijn werk.”

Mobiliteitsdienstverband

Het Mobiliteitsdienstverband biedt je de zekerheid van een dienstverband. En de ruimte om te ontdekken welke richting het meest kansrijk en interessant voor jou is. Dit alles met waarborgen omkleed. En onder arbeidsvoorwaarden die identiek of gelijkwaardig zijn aan die van je voormalige werkgever, inclusief ABP-pensioenopbouw. Meer weten over het Mobiliteitsdienstverband en jouw mogelijkheden? Lees verder>