Het geheim van POSG: 25 jaar duurzame loopbaanontwikkeling!

Dit jaar bestaat POSG 25 jaar. En daar maken we werk van! Ik neem u daarom graag mee in de ontwikkeling die wij sinds onze oprichting hebben doorgemaakt. En nog steeds doormaken, want als je voorop wilt lopen kun je niet blijven stilstaan.

Nog altijd faciliteert POSG de duurzame ontwikkeling en inzetbaarheid van professionals in de publieke sector. Met trajecten op maat. Met persoonlijke coaching. Met aandacht, creativiteit en daadkracht. En vaak met een betekenisvolle loopbaanstap bij een nieuwe werkgever als resultaat. Niet onbelangrijk.

Onze historie
De roots van POSG liggen bij het Ministerie van Landbouw, waar begin jaren negentig een aantal HR-specialisten het idee opvat om zelf in private vorm verder te gaan. Deze goede vibe /  ondernemersgeest / ondernemingszin leidt tot oprichting van De Landbouw Voorlichting (DLV). Hieruit komt in 1998 de P&O Services Groep voort, een organisatie met een bonte verzameling dienstverlening op het gebied van HR, die in 2011 POSG wordt. In datzelfde jaar gaan wij ook op in GrowWork Group, een groep HR-bedrijven met leidende posities in het publieke domein.

Innovatie en visie
Innovatie is voor ons altijd een prioriteit geweest. Dat klinkt als een gemeenplaats, maar een mooi voorbeeld is het Mobiliteitsdienstverband. In deze constructie, waarvan POSG de grondlegger is, komen al onze diensten samen. Of het nu gaat om mobiliteit, detacheren, loopbaanbegeleiding en -advies, assessments of werving & selectie – alles wat wij doen is erop gericht mensen op de arbeidsmarkt verder te brengen. Dat is ons vak.

Hierbij werken wij altijd vanuit een eenvoudige en heldere visie: werk je actief aan je loopbaan dan kom je niet alleen zelf verder, maar kun je ook meer betekenen voor je naasten, organisaties en de samenleving. Dat is de kern.

Ontwikkeling als constante
Inspelen op steeds veranderende omstandigheden en conjuncturen vergt bewegelijkheid en een zekere speelsheid. Niet alleen van kandidaten, ook van onszelf. Als mobiliteitspartner van organisaties en professionals in het publieke domein ligt onze focus daarom nog altijd op duurzame loopbaanontwikkeling. Hiermee verbinden wij de doelstellingen van organisaties aan de persoonlijke en professionele doelen van mensen, ook als deze uiteenlopen.

Klinkt mooi, niet? Maar wat is dan het geheim van POSG? Voor deze gelegenheid lichten we graag een tipje van de sluier.

‘Wellnessvan POSG
Net als bij een goede wellness behandeling staan bij POSG het welzijn en de kracht van mensen voorop. We geloven namelijk dat het meer vergt dan een APK om als kandidaat op de arbeidsmarkt verder te komen en duurzaam inzetbaar te blijven. Een mens is immers geen auto die je door een van wasstraat van loopbaan- en hr-instrumenten haalt. We zetten daarom in op wellness. Met aandacht én creativiteit is het bad van POSG gevuld. Je komt er krachtig en met positieve energie uit.

Werkneembaarheid en zelfregisserend vermogen
Op de arbeidsmarkt draait het erom dat je je als kandidaat vrij loopt en aanspeelbaar wordt voor bedrijven en organisaties. Dit ‘positiespel’ noemen wij werkneembaarheid. De sleutel hiertoe ligt bij jezelf – bij twee ogenschijnlijk simpele vragen: waar wil ik voor en waar wil ik van leven? Op het moment dat je je persoonlijke en professionele doelen scherp stelt en in balans brengt, ga je werken aan de competenties en mindset die nodig zijn om je gestelde doelen op de arbeidsmarkt te bereiken. Zo neem je de regie over je eigen loopbaan en werk je, in overeenstemming met jezelf, aan een nieuwe stap.

Eigenlijk is dit in een notendop de sleutel tot duurzame inzetbaarheid, de Heilige Graal, het geheim van POSG.

Een woord van dank
Alle gekheid op een stokje. Datgene wat wij in 25 jaar bereikt hebben, is alleen mogelijk geweest bij de gratie van het vertrouwen dat opdrachtgevers, professionals en onze eigen medewerkers in ons gesteld hebben. Namens POSG wil ik daarom u, en iedereen die met en voor ons heeft gewerkt, bedanken voor de samenwerking en het in ons gestelde vertrouwen. Nogmaals, veel dank!

Met hartelijke groet,

Jan-Willem, Directeur