Duurzame loopbaanstap verzekerd!

Lydia van der Poel | Senior Managing Consultant

‘Duurzame loopbaanstap verzekerd’. Dit is de belofte die wij bij POSG doen. Dat dit geen loze belofte is, licht ik toe.

In de praktijk van POSG blijkt dat we al jarenlang een slagingspercentage van 90% realiseren. Dat betekent dat 90% van de kandidaten die bij ons uitstromen, dat doen met betaald werk. Dat percentage noem ik graag omdat het vertrouwen geeft aan kandidaten en iets van de onzekerheid wegneemt, die ik vaak aantref bij de start van een coaching traject, ook bij voormalig wethouders.

We beogen daarnaast dat die loopbaanstap een duurzame is, die beklijft. Daarmee bedoelen we dat het een stap is die bij jou past. Niet alleen bij jouw kennis, ervaring en competenties. Maar ook bij jouw persoonlijkheid, bij wie jij bent en in het bijzonder bij wat voor jou belangrijk is in het leven. Dan heb ik het over waarden en drijfveren. Die zitten dieper van binnen, kunnen door druk(te) weggezakt zijn, en zijn vaak minder direct zichtbaar op basis van het gedrag dat je vertoont.

In de coaching gesprekken en bijvoorbeeld ook in onze workshop Kompas gaan we gericht op zoek naar wat voor jou betekenis heeft. Deze reflectie leidt tot grotere bewustwording van jouw waarden. Een ‘innerlijk weten’ dat je in de vervolgstappen richting arbeidsmarkt meer gaat inzetten. Vanuit mijn rol als loopbaanadviseur, help ik je om in de volgende fases van het coaching proces: ambitie, oriëntatie, actie en realisatie; deze waarden vast te houden en te integreren in wat je in die fases  ontdekt en leert. Zodat je uiteindelijk een loopbaanstap zet, waarin jouw drijfveren verankerd zijn, en die je voldoening en energie geeft.

Zo begeleid ik nu een kandidaat die van betekenis wil zijn voor de zwakkeren in de samenleving. Die graag op de grote lijnen stuurt. En die gelijkwaardigheid en openheid in de samenwerking heel belangrijk vindt. Dit zelfinzicht over haar waarden geeft richting aan haar loopbaankoers, waarbij we in de vertaalslag naar de arbeidsmarkt bijvoorbeeld uit komen bij  het sociale domein, welzijn, zorg, onderwijs; bij een strategische, leidinggevende rol; bij een informele, niet al te grote organisatie.

Wat voor loopbaanstap het voor deze dame gaat worden, is op dit moment nog niet bekend. Ze is zich aan het oriënteren op andere sectoren, en loopt nu een dagje mee in de zorg en in het onderwijs. Op die manier ervaart ze aan den lijve, wat dit met haar doet. Dat bespreken we dan de volgende keer. Zo komen we steeds dichter bij de kern.

Lees hier meer over Executive Career Coaching van POSG >

In een reeks van vier verhalen vertellen onze loopbaancoaches over hun ervaring met de begeleiding van wethouders. Dit was deel 1 van 4. De volledige reeks wordt gepubliceerd in Binnenlands Bestuur Magazine van 11 maart 2022.