Ben jij ‘Sterk in je Werk’? 

Ben jij ‘Sterk in je Werk’?

Sterk in je Werk is hèt programma van een grote opdrachtgever waar wij vanuit POSG bij betrokken zijn. Als onderdeel van dit programma mag elke medewerker een gesprek met een van onze Senior Loopbaancoaches voeren. Het doel is het op gang houden en stroomlijnen van het denkproces over je loopbaan.

De eerste gesprekken hebben onlangs plaatsgevonden. Deze gesprekken kennen verschillende thema’s en elke medewerker mag dit gesprek vrij insteken. Denk hierbij aan: Het gevoel niet op de plek te zitten binnen de huidige rol en willen sparren welke stappen iemand kan zetten om intern verder te kijken. Het kan ook zijn dat er actief wordt gezocht naar een baan buiten de organisatie,” ik heb nog nooit een sollicitatiegesprek gevoerd. ”

Naast gericht op het werk blijkt Vitaliteit ook aan de orde te komen. Sommige medewerkers zijn moe of kunnen de rust niet vinden om überhaupt

over hun loopbaan na te denken. Vitaliteit is natuurlijk essentieel om duurzaam inzetbaar te blijven. En het denkproces gaande te houden. Zo is het niet gek dat ik al vlot samen met de medewerker een ademhalingsoefening doe om haar te laten ervaren hoe je je hoofd tot rust brengt in slechts een minuut tijd. Een oefening die iemand thuis en op het werk kan doen, wanneer die daar behoefte aan heeft. Ze kijkt me verbaasd aan. “Wauw’. Als coach vraagt dit een scherp luisterend oor en schakelvermogen, ondersteund door de kennis en kunde om vlot in te spelen op dit brede pallet aan vragen. Want vergis je niet. We doen dit in één powersessie van slechts anderhalf uur!!

 

De eerste reacties zijn dan ook positief en enthousiast:

 “ Ik had niet verwacht dat we zoveel konden doen in slechts anderhalf uur, dank je wel, ik ben echt verder gekomen”.

 “…in het gesprek hebben we mijn kwaliteiten en talenten opgeschreven. Bovendien hebben we op basis daarvan bedacht welke functie eventueel passend is.” 

“Waardevol”. 

“Praktische handvatten”. 

Nu zijn we niet zomaar begonnen. Hier is een goede planning en overleg aan vooraf gegaan. Voordat we gestart zijn is er zorgvuldig samen met de opdrachtgever besproken hoe we het proces gaan vormgeven, waarbij wij een adviserende rol hadden. Hierdoor krijgt  het ‘sterk in je werk gesprek’ ook de gewenste kwaliteit.

Wil jouw organisatie ook een dergelijk gesprek aanbieden naast de performance cyclus of HR cyclus? Neem dan contact op met Kim Cortenbach, kcortenbach@posg.nlwww.posg.nl,