Appa begeleiding: altijd maatwerk?!

Dorris Spaans | Senior Managing Consultant

Professionele begeleiding van POSG brengt je verder in je loopbaan. Ons Executive Career Coaching programma is inzetbaar in het kader van de Appa-regeling. De rode draad van onze dienstverlening is: maatwerk.

1-op-1 gesprekken met je coach vormen in onze begeleiding de rode draad. Daarnaast kun je kiezen uit een breed scala aan activiteiten. Van workshops, webinars, masterclasses tot themabijeenkomsten. Alle regelmatig verdeeld over het jaar. De inhoud is breed en gevarieerd. Dat is een hele bewuste keuze. Zo kunnen wij ons programma zoveel mogelijk laten aansluiten bij de behoeften van de kandidaat in combinatie met de tijdsgeest.

Deze vorm wordt vooral bepaald door het doel van de kandidaat en ook vooral in welke fase iemand zit. Moet er eerst afscheid worden genomen van ervaringen en organisaties of heeft iemand een vliegende start? Zijn er nog persoonlijke thema’s die extra aandacht verdienen?

Onze ervaring is dat een pas op de plaats bijna altijd zinvol is. Immers, als je even stilstaat, zie je veel meer van je omgeving en waar je staat. En wat heb je allemaal tot nu toe gedaan en betekend? Wat zegt dat over jouw deskundigheid en jouw talenten? Antwoorden op deze vragen zijn belangrijk voor het toekomstplan. Deze pas op de plaats ziet er overigens voor iedereen anders uit. De een heeft aan twee weken genoeg, de ander heeft iets meer tijd nodig. En als je zegt: ‘Ik heb echt al een beeld van wat ik wil en wat ik ga doen’, dan spelen wij daar op in en faciliteren wij jou daarin volledig.

Wij coachen en begeleiden in het hier en nu en spelen daarmee in op de actualiteit, gevoed door degenen die wij begeleiden en gevoed door onze eigen deskundigheid en jarenlange ervaring.

Lees hier meer over Executive Career Coaching van POSG >

In een reeks van vier verhalen vertellen onze loopbaancoaches over hun ervaring met de begeleiding van wethouders. Dit was deel 1 van 4. De volledige reeks wordt gepubliceerd in Binnenlands Bestuur Magazine van 11 maart 2022.