20 maart wordt er gekozen, niet alleen in het stemhokje

Een bijdrage van Jan-Willem Kok, directeur POSG

Op 20 maart vinden de Provinciale Statenverkiezingen evenals de waterschapsverkiezingen plaats. Dit zijn belangrijke aangelegenheden binnen het huidig democratisch stelsel. Is het immers niet zo dat de indirecte verkiezing van de Eerste Kamer een groot stempel kan drukken op de te varen koers in Nederland? Daarnaast zijn de waterschap verkiezingen de laatste tijd steeds belangrijker geworden en zien we dat deze dynamische organisaties een grote verantwoordelijkheid hebben in het leefbaar houden van ons land. Belangrijk dat er gekozen wordt dus.

Maar niet alleen de burger kiest op 20 maart, mogelijk moet u als bestuurder of professional ook op een ander vlak een belangrijke keuze maken.

Dat enthousiaste en capabele professionals op de juiste plek zitten, is van groot belang.  Verkiezingen hebben hier mogelijk een grote impact op en deze hebben zo hun eigen dynamiek. De kans bestaat dat er zowel bij de provincie als de waterschappen nieuwe besturen ontstaan met een frisse kijk en nieuwe ideeën. Degenen die niet verkozen worden zullen ook kunnen kiezen hoe ze hun betekenisvolle werk voortzetten. Dat kan op allerlei manieren.

Duurzame loopbaanstap na de verkiezingen
Het verder brengen van deze professionals middels een duurzame loopbaanstap is het exclusieve domein van de consultants van POSG. Deze consultants (in vaste dienst en dus geen associés) zijn gepokt en gemazeld in het publieke domein. Mede door ervaring als bestuurder, maar ook door een degelijke coaching achtergrond, geborgd en gecertificeerd. Maar bovenal heeft iedere coach een extensieve ervaring in executive search. Dit maakt het mogelijk om een serieuze duurzame loopbaanstap te maken en alle ambities te verwezenlijken die een professional heeft.

Daarom de vraag aan U als belangrijke professional: Waar kiest U voor?

Meer over APPA en ons Executive Career Coaching programma voor Hoger Management & Bestuur >>
Meer over ons Mobiliteitsdienstverband voor Professionals >>