Tseard Hoekstra volgde het Executive Career Coaching programma
Voorheen Wethouder, gemeente Alphen aan de Rijn, nu Chief Information Officer, Leidse Regio

“Ik heb mezelf beter leren kennen”

 

“Vanuit mijn studie Technische Informatica aan de Universiteit in Twente rolde ik zo de ICT in. Het was eind jaren ’90: dé tijd van het opkomende internet. Ik ging werken bij Macaw en vervulde daar allerlei ICT functies. Een geweldige periode met veel mogelijkheden. Ondertussen was ik ook actief in de politiek. Eerst als bestuurslid van de lokale VVD, daarna als raadslid. In 2010 werd ik gevraagd als wethouder in de gemeente Alphen aan de Rijn. Een hele eer, omdat je in die rol echt iets met en voor de gemeenschap kunt betekenen.

Ruim 7,5 jaar lang heb ik deze wethouderspost mogen vervullen. In 2017 ben ik samen met mijn partij uit de coalitie gestapt. En toen was ineens mijn agenda helemaal leeg. Dat was behoorlijk wennen. Wat nu? Ik besloot pas op de plaats te maken en na te denken over wat ik met mijn carrière wilde. Daar had ik hulp bij nodig. Ik koos voor POSG; ik voelde al bij het kennismakingsgesprek een klik. Bovendien vond ik het prettig dat ze een traject aanbieden waarin niet alleen oud-bestuurders deelnemen, maar juist ook andere professionals.

POSG hielp me vooral scherpte aan te brengen. Ze zorgde in coachingsgesprekken voor diepgang en focus. Wat wilde ik precies? En wat had ik nodig om daar te komen? Ik voerde veel netwerkgesprekken, leerde mezelf beter kennen. Uiteindelijk werd mijn droombaan steeds duidelijker. Via POSG kreeg ik de vacature van Chief Information Officer bij de Leidse Regio onder ogen. Dit ben ik, dacht ik meteen. Mijn ICT-kennis en ervaring met het openbaar bestuur, komen in deze rol samen. Zonder het traject met POSG had ik niet op deze plek gezeten.”

Benieuwd naar ons Executive Career Coaching programma? Lees meer >>

Klik op de afbeelding om te vergroten