Aan het woord: Carolien Vulperhorst
Voorheen Manager Dienstverlenend Domein, gemeente Baarn, nu Afdelingshoofd Publiekszaken, Bedrijfsvoering en Sociaal Domein, gemeente Weesp

“Het valt als een puzzel in elkaar” 

 

“De afgelopen 25 jaar heb ik bij verschillende gemeenten in verschillende functies gewerkt. Voor gemeenten werken vind ik prachtig: je kunt echt iets toevoegen aan de samenleving. In mijn laatste functie was ik manager Dienstverlenend Domein bij de gemeente Baarn. Samen met mijn team was ik bezig met informatiebeheer, klantcontact en digitalisering. Per toeval kwam ik in aanraking met het sociaal domein. Een heel ander beleidsterrein, maar ik wist meteen: hier wil ik meer mee.

Ik besloot een open gesprek aan te gaan met de gemeentesecretaris van Baarn. Ik wilde verder onderzoeken of een baan binnen het sociaal domein mij inderdaad paste. Gelukkig kreeg ik alle ruimte. Ik besloot bij POSG het Executive Career Coaching programma te volgen. Een programma speciaal voor hoger management en bestuurders. POSG kende ik van eerdere contacten. Ik had een positieve en professionele indruk van hen. Ik doorliep het programma in een half jaar. Ik wist waar ik naartoe wilde en ging recht op mijn doel af. POSG leerde mij ook af en toe stil te staan en mezelf goed op de kaart te zetten.

Na vijf maanden wilde ik weer aan het werk. Via JS Consultancy kon ik als teamleider Klantcontactcentrum ad interim aan de slag bij de gemeente Weesp. Het klantcontactcentrum maakte een stevige verandering door. Ik begeleidde dat verandertraject. Ondertussen zocht ik naar vacatures in het sociaal domein. Totdat de gemeentesecretaris van de gemeente Weesp me vroeg voor de functie van Afdelingshoofd Publiekszaken, Bedrijfsvoering en Sociaal Domein. Deze baan past als een jas. Mijn ervaring, kennis en ambitie komen hier samen. Het valt als een puzzel in elkaar. Ik heb de passie weer in mijn werk gevonden. En daar heeft POSG een flinke bijdrage aan geleverd.”

Benieuwd naar ons Executive Career Coaching programma? Lees meer >>