Als zorgprofessional actief werken aan je loopbaan loont

Werken in de zorg vergt veel van zorgprofessionals. De werkdruk is hoog, mede door een steeds grotere complexiteit van zorg en een blijvend personeelstekort. Als zorgprofessional is het dan ook niet eenvoudig actief bezig te zijn met je loopbaan. Toch loont het om regelmatig kritisch stil te staan bij je huidige positie, wensen voor de toekomst en je vitaliteit.

De ervaren loopbaancoaches van POSG helpen jou bij deze uitdagingen. Hierdoor blijf jij met plezier naar je werk gaan en word en blijf je breder aanspeelbaar binnen je huidige organisatie en voor andere werkgevers in de zorgsector.

Loopbaancoaching van POSG omvat een heel palet aan activiteiten: individuele gesprekken, netwerkgesprekken en -bijeenkomsten, intervisie, trainingen en workshops op het gebied van presenteren, vitaliteit, solliciteren, netwerken en social media. Hieronder vertellen we je meer over de drie stappen van Loopbaancoaching.

1 – Reflectie

Je maakt kennis met jouw loopbaanadviseur. Samen bespreek je hoe je carrière is verlopen. Waar sta je nu, wat ging er aan vooraf en waar wil je heen? Belangrijk is om te weten wat je drijft en waar de balans ligt tussen je persoonlijke en professionele doelen. Waar wil je van leven en waar wil je vóór leven?

2 – Ambitie

Je formuleert je doelstellingen. Deze toetsen we op haalbaarheid en koppelen we aan een plan van aanpak. Je verwachtingen, ambities, aandachtspunten en kwaliteiten brengen we in kaart. Dit geeft zicht op de concrete mogelijkheden en kansen die er voor jou liggen.

3 – Oriëntatie

Op basis van je geformuleerde ambitie zoomen we in op dat deel van de arbeidsmarkt dat voor jou kansrijk is. Tegelijkertijd versterk je je presentatie-, sollicitatie- en netwerkvaardigheden in gesprekken, trainingen en bijeenkomsten met collega ‘coachees’.

Over POSG

Mensen verder brengen in ons vak. Wij helpen organisaties en medewerkers met structurele mobiliteitsoplossingen en duurzame loopbaanontwikkeling. Wij zijn de specialist in werkneembaarheid voor de (semi) publieke sector en het bedrijfsleven. Door een actieve samenwerking onze zustermaatschappij GrowWork Healthcare, beschikken wij over een breed netwerk binnen en kennis van de zorgsector.