Sturen op duurzame inzetbaarheid – Meester in je Werk-week

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd in het kader van de Meester in je Werk-week. Meld u kosteloos aan >

Vitaliteitsmanagement staat hoger op de agenda dan ooit. Iedereen is gebaat bij werknemers die langer in staat zijn hun werk te kunnen uitoefenen en daar ook plezier in hebben. Vitaliteit is een belangrijk onderdeel van duurzame inzetbaarheid. Heeft u een helder begrip van duurzame inzetbaarheid? Weet u wat uw organisatie kan doen om de duurzame inzetbaarheid van werknemers te vergroten?

Op maandag 12 november organiseert POSG tijdens de Zeeuwse Meester in je Werk Week de expertisebijeenkomst ‘Sturen op duurzame inzetbaarheid’. Tinka van Vuuren, bijzonder hoogleraar Vitaliteitsmanagement, geeft u hierbij een helder begrip van duurzame inzetbaarheid. Dit doet zij onder andere door ons mee te nemen in de bouwstenen van duurzame inzetbaarheid: Vitaliteit, Employability en Werkvermogen. Ook geeft zij inzicht in verschillende effectieve HR-maatregelen die gericht zijn op het creëren van duurzaam inzetbare werknemers.

Tinka van Vuuren

Tinka van Vuuren is als Bijzonder hoogleraar Vitaliteitsmanagement verbonden aan de Open Universiteit Nederland en werkt als Senior Consultant bij Loyalis Kennis & Consult, onderdeel van APG. Zij adviseert werkgevers overpersoneelsbeleid in de overheids- en onderwijssector en in de zorg en de bouw. Zij is opgeleid als arbeids-,organisatie- en sociaal psycholoog en gepromoveerd op de gevolgen van ontslagdreiging voor werknemers. Ze publiceerde meerdere artikelen over het onderwerp vitaliteit, waaronder: Vitaliteitsmanagement: Je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden (2011) en Sturen op eigen regie van werknemers op gezondheid – een noodzakelijke paradox (2016).

Programma

13.00 uur – 13.30 uur Ontvangst met koffie en thee
 13.30 uur – 13.45 uur Inleiding, Jan-Willem Kok, Directeur POSG
 13.45 uur – 14.45 uur Wat is vitaliteit en duurzame inzetbaarheid en wat is het belang? Tinka van Vuuren
 14.45 uur – 15.00 uur Een praktijkcase, Lydia van der Poel, Senior Managing Consultant  POSG
 15.00 uur – 15.30 uur Pauze
 15.30 uur – 15.45 uur HR-maatregelen om duurzame inzetbaarheid te versterken: welke zijn effectief? Tinka van Vuuren
 15.45 uur – 16.15 uur Bespreking in subgroep van eigen ervaringen
 16.15 uur – 16.30 uur Terugkoppeling
 16.30 uur – 17.00 uur Afronding en borrel

Locatie

Vergader- en Congrescentrum De Stenge
Stengeplein 1
4451 CZ Heinkenszand

Aanmelden

Meld u kosteloos aan >>

 


Nu aanmelden