Sturen op duurzame inzetbaarheid (Huis der Provincie) [vol]

Deze bijeenkomst zit vol. Aanmelden is helaas niet meer mogelijk.

Vitaliteitsmanagement staat hoger op de agenda dan ooit. Iedereen is gebaat bij werknemers die langer in staat zijn hun werk te kunnen uitoefenen en daar ook plezier in hebben. Vitaliteit is een belangrijk onderdeel van duurzame inzetbaarheid. Heeft u een helder begrip van duurzame inzetbaarheid? Weet u wat uw organisatie kan doen om de duurzame inzetbaarheid van werknemers te vergroten?

Al jaren stijgt het aantal maatregelen om werknemers gezond en vitaal te krijgen en te houden. In toenemende mate wordt hierbij gekeken naar andere factoren dan beweging en voeding. Vitaliteit is volgens Tinka van Vuuren, bijzonder hoogleraar Vitaliteitsmanagement, dan ook meer dan gezond zijn.

Tijdens deze expertisebijeenkomst geeft van Vuuren u een helder begrip van duurzame inzetbaarheid. Dit doet zij onder andere door ons mee te nemen in de bouwstenen van duurzame inzetbaarheid: Vitaliteit, Employability en Werkvermogen. Ook geeft zij inzicht in verschillende effectieve HR-maatregelen die gericht zijn op het creëren van duurzaam inzetbare werknemers.

 

Tinka van Vuuren

Tinka van Vuuren is als Bijzonder hoogleraar Vitaliteitsmanagement verbonden aan de Open Universiteit Nederland en werkt als Senior Consultant bij Loyalis Kennis & Consult, onderdeel van APG. Zij adviseert werkgevers overpersoneelsbeleid in de overheids- en onderwijssector en in de zorg en de bouw. Zij is opgeleid als arbeids-,organisatie- en sociaal psycholoog en gepromoveerd op de gevolgen van ontslagdreiging voor werknemers. Ze publiceerde meerdere artikelen over het onderwerp vitaliteit, waaronder: Vitaliteitsmanagement: Je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden (2011) en Sturen op eigen regie van werknemers op gezondheid – een noodzakelijke paradox (2016).

Programma

 

12.00 uur – 13.30 uur Ontvangst en rondleiding (optioneel)
13.00 uur – 13.30 uur Ontvangst expertisebijeenkomst
13.30 uur – 13.45 uur Opening, door Jan-Willem Kok
13.45 uur – 14.45 uur Wat is vitaliteit en duurzame inzetbaarheid en wat is het belang? Tinka van Vuuren
14.45 uur – 15.00 uur Een praktijkcase, Lydia van der Poel, Senior Managing Consultant POSG
15.00 uur – 15.30 uur Pauze
15.30 uur – 15.45 uur HR-maatregelen om duurzame inzetbaarheid te versterken: welke zijn effectief? Tinka van Vuuren
15.45 uur – 16.15 uur Bespreking in subgroep van eigen ervaringen
16.15 uur – 16.30 uur Terugkoppeling
16.30 uur – 17.00 uur Afronding en borrel

 

Huis der Provincie

Het provinciehuis van Gelderland (Huis der Provincie) werd in september 2017 heropend na een grondige uitbreiding en verduurzaming. U kunt zich naast de expertisebijeenkomst apart aanmelden voor een rondleiding door het gebouw.

Aanmelden

Deelname aan deze bijeenkomst is kosteloos. U kunt zich aanmelden via de knop ‘Nu aanmelden’ onderaan deze pagina.  Let op: het aantal plaatsen is beperkt.


Nu aanmelden