Senioriteit als kritische succesfactor

Meld u onderaan deze pagina kosteloos aan. Let op: er is beperkt plek.

Ontgroening en vergrijzing van het personeelsbestand maken het noodzakelijk om gericht aandacht te besteden aan duurzaam inzetbaarheidsbeleid van (senior) professionals. In deze bijeenkomst wordt vanuit een positief psychologische benadering ingegaan op de mogelijkheden om mensen in alle loopbaanfases tot hun pensioengerechtigde leeftijd of zelfs daarna, hun loopbaan gezond, welvarend en uitdagend en productief te laten invullen. Hierbij wordt de kracht van senioriteit expliciet voor het voetlicht gebracht.

In deze expertisebijeenkomst mengen Beatrice van der Heijden (Professor Strategisch HRM) en Johan Kok (Senior Managing Consultant POSG), inzichten op een speelse interactieve manier met de rijke praktijk van organisaties. Ze nemen ons mee voorbij de ‘open deuren’ naar verrassende nieuwe manieren van kijken.

Loopbaan & Senioriteit

De loopbaanvraag is altijd: Ben jij nog de juiste persoon op de juiste plaats? Gezien de enorme diversiteit in percepties t.a.v. levens- en loopbaansucces is een niet-normatief raamwerk gehanteerd. Met het oog op de pluriformiteit van de (interne) arbeidsmarkt is de presentatie gestructureerd rondom vier loopbaan gerelateerde vragen: 1. hoe lang moet ik nog doorwerken; 2. hoe lang kan ik nog doorwerken; 3. hoe lang mag ik nog doorwerken; 4. en hoe lang wil ik nog doorwerken?

Vak-senioriteit, taakvolwassenheid en levenservaring zijn daarbij cruciaal!

Dit vraagt om bewustzijn en focus in de vier genoemde vragen. Hoe goed is de (senior) professional (nog) bewust van zijn/haar kwaliteiten, levensenergie en –wijsheid. Met welke focus en hoe wordt deze waarde voor de organisatie benut om werkelijk businesspartner te kunnen zijn? Is het ‘welbekende’ psychologisch contract nog op orde? In de voortdurend veranderende organisaties zijn en blijven dit voor professionals, jong en ouder, dé vragen.

De sprekers

Keynote spreker is Prof. dr. Beatrice I.J.M. van der Heijden. Beatrice is hoofd van de leerstoelgroep Strategisch HRM en hoogleraar aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Bekijk hier haar Linkedin profiel >>

Johan Kok RL is Senior Managing Consultant bij POSG en geregistreerd Loopbaanprofessional bij het Career Management Institute. Bekijk hier zijn Linkedin profiel >>

Programma

13.30 uur – 14.00 uur Ontvangst
14.00 uur – 15.00 uur Start programma met keynote presentatie
15.00 uur – 15.15 uur Pauze
15.15 uur – 16.15 uur Vervolg programma met opdracht: ‘Duurzame Inzetbaarheid’
16.15 uur – 17.15 uur Borrel met een hapje en drankje

Locatie

Deze expertisebijeenkomst wordt gehouden in het bestuurscentrum op het Stadhuis van de gemeente ‘s-Hertogenbosch. Bekijk hier de contactgegevens >>

Stadhuis/Bestuurscentrum Gemeente ’s-Hertogenbosch
Achter het Stadhuis 5-7 te ’s-Hertogenbosch

Aanmelden

Deelname aan deze bijeenkomst is kosteloos. U kunt zich aanmelden door op ‘Nu aanmelden’ te klikken. Let op: er is beperkt plek.


Nu aanmelden

Senioriteit als kritische succesfactor

  • Vul uw correcte e-mailadres in. Dit e-mailadres gebruiken wij om u een aanmeldbevestiging te sturen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.