Intergemeentelijke Samenwerking

Samenwerken met andere gemeenten gebeurt al decennia lang. De drijfveer om die samenwerking verder te intensiveren, ligt voor veel gemeenten steeds nadrukkelijker bij de specialistische kwaliteit die de komende jaren nodig is om decentralisaties en andere taakverzwaringen, goed aan te kunnen. Het verminderen van kwetsbaarheid en kosten, zijn andere motieven die hoog op het prioriteitenlijstje staan.

De discussie over de wijze waarop het samenbrengen van ambtelijke kracht het beste tot zijn recht komt, wordt op veel plaatsen gevoerd. Hoe pakt dat in de praktijk uit? Waarom kiezen bijvoorbeeld gemeenten voor ambtelijke integratie? Hoe hebben ze die opgebouwd en (onlangs) in werking gezet?

Samenwerken in de praktijk POSG organiseert hierover op 15 mei 2014 een expertisebijeenkomst. Deze bijeenkomst is primair bedoeld voor gemeentesecretarissen, die geïnteresseerd zijn in de vraag of en hoe zij de samenwerking met andere gemeenten kunnen intensiveren. Welke argumenten pleiten voor een ambtelijke integratie en zijn er ook vraagtekens bij dergelijke constructies te plaatsen?

Naast het relaas van twee praktijkmensen, is er alle gelegenheid tot het stellen van vragen of met de andere aanwezigen in gesprek gaan over de voor- en nadelen van intergemeentelijke samenwerking.

Alles op een rij

• Donderdag 15 mei 2014
• Gemeentehuis Vianen, Voorstraat 30, 4132 AS Vianen
• Ontvangst: 15:30 uur
• Aanvang: 16:00 uur
• Einde bijeenkomst: 18.30 uur
• Deze bijeenkomst wordt, indien er voldoende interesse is, ook in andere regio’s gehouden.

Aanmelden kan door te mailen naar Carin Meijer, Adviseur Interim, via cmeijer@posg.nl


Nu aanmelden