Expertisebijeenkomst ‘Keuzes voor samenwerking?’

De historische decentralisaties die in 2015 definitief hun beslag krijgen, stellen gemeenten nu al voor robuuste uitdagingen in het Sociaal Domein. Terwijl het takenpakket toeneemt in omvang en complexiteit, worden de financiële speelruimte en het personeelsbestand juist kleiner. In antwoord op de ontwikkelingen zoeken gemeenten elkaar op in diverse samenwerkingsverbanden om bestuurskracht te borgen en te vergroten. Is samenwerken nog een keuze?

Voor wie
Gemeentesecretaris/Algemeen Directeur

Doel
Tijdens deze bijeenkomst gaat u met elkaar van gedachten wisselen over een tweetal onderwerpen. Wij bieden u een middag vol inspiratie over actuele vraagstukken, waar u als Gemeentesecretaris/Algemeen Directeur voor gesteld staat.

Wanneer
Donderdag 3 juli 2014 vanaf 15.30 uur

Locatie
Gemeente Vianen Voorstraat 30 4132 AS Vianen

Programma

  • 15:30 uur Ontvangst
  • 16:00 uur Aanvang
  • Welkomstwoord, Carin Meijer, Adviseur Interim POSG.
  • Inleiding: bouwen aan een netwerkorganisatie als samenwerkingsvorm tussen 10 gemeenten rondom Utrecht. Henk Huitink, Procesmanager – Wegbereider U-10 bij de gemeente Utrecht.
  • Inleiding: op eigen kracht veranderen, hoe doe je dat? Hoe realiseer je een gewenste cultuuromslag, waarbij je als organisatie medewerkers kunt inzetten op de benodigde kwaliteiten en competenties? Leo van den Nieuwendijk, Programmadirecteur Regionale Samenwerking bij de gemeente Stichtse Vecht, Weesp en Wijdemeren.
  • Zienswijzen en vragen. Willem Haarsma, Consultant & Partner Gearing-ca BV + oud gemeentesecretaris,  gespreksleider.
  • 18.30 uur: Netwerkborrel.

Aanmelden
Graag horen wij of u aanwezig bent bij onze expertisebijeenkomst in Vianen. U kunt uw aanwezigheid doorgeven aan Carin Meijer via mailadres cmeijer@posg.nl

 

Wij ontmoeten u graag!


Nu aanmelden