Bijeenkomst Geluk in Onderwijsorganisaties (Zwolle)

Geluk is voor ongeveer 40% afhankelijk van aanleg, en we zijn geneigd te denken dat de overige 60% voor een belangrijk deel wordt bepaald door de omstandigheden. Zijn we rijk of arm, gezond of juist niet, zijn we getrouwd, hebben we een mooi huis, een fraaie auto? Onderzoek laat echter zien dat verschillen in omstandigheden in welvarende, stabiele Westerse landen nauwelijks bijdragen aan geluk. Geluk is voor slechts 10% afhankelijk van leefomstandigheden, en de overige 50% wordt bepaald door onze eigen bewuste keuzes. Geluk hebben we voor de helft in eigen hand.

Gelukkige leerlingen?

Vrijwel elke ouder heeft als grootste wens voor haar of zijn kinderen dat ze gelukkig worden. Op school leren we leerlingen echter niet om gelukkig te worden, maar om goed te presteren. Dit is uiteraard belangrijk, maar de huidige aanpak is ook nogal eenzijdig. Tijdens deze bijeenkomst op woensdagmiddag 15 juni neemt Ap Dijksterhuis, hoogleraar Psychologie en hoofd van de afdeling sociale psychologie van de Radboud Universiteit Nijmegen, ons mee in hoe leerlingen gelukkiger worden. Want gelukkige leerlingen zijn socialer, gezonder, ze leren beter en sneller, en hoewel men geneigd is te denken geluk afhankelijk is van succes, werkt het andersom: Geluk leidt tot meer succes. Een middag vol inspiratie waar u daadwerkelijk mee aan de slag kunt!

Programma

13.00 uur      Inloop
13.30 uur      Welkom en opening
13.45 uur      Presentatie Geluk in onderwijsorganisaties (Ap Dijksterhuis)
14.45 uur      Pauze
15.00 uur      Vervolg presentatie Geluk in onderwijsorganisaties (Ap Dijksterhuis)
15.45 uur      Afsluiting door POSG, gevolgd door een netwerkborrel
17.00 uur      Einde

Locatie

Deze bijeenkomst vindt plaats in het Staatshuys in Zwolle.

Adresgegevens:
Thorbeckegracht 11
8011 VL Zwolle

Aanmelden

U kunt zich aanmelden voor deze bijeenkomst via de knop ‘Nu aanmelden’ op deze pagina. Mocht u nog vragen hebben over deze bijeenkomst, dan kunt u contact opnemen met Yara de Craen van het Secretariaat Interim en Onderwijs via ydecraen@posg.nl of via 088 330 20 00.


Nu aanmelden