24-maandstermijn

Wat doet u als de 24-maandstermijn voor re-integratie verstrijkt?

Voor een groot aantal gemeenten loopt de 24-maandstermijn voor re-integratie van boventallige medewerkers ten einde. Indien u er als gemeente – al uw inspanningen ten spijt – niet in slaagt uw medewerkers tijdig succesvol uit te plaatsen, krijgt u vroeg of laat te maken met de financiële consequenties van het eigen risico voor de WW, BW en NW. Een situatie die u liever vermijdt.

Het Mobiliteitsdienstverband: een structurele oplossing

Het Mobiliteitsdienstverband van POSG biedt hiervoor een structurele en duurzame oplossing, die zowel voor gemeenten als medewerkers productief is. Want contractovername door POSG betekent dat u het WW- en procesrisico alsmede het capaciteitsverlies uitsluit, terwijl u uw medewerker(s) helpt een betekenisvolle loopbaanstap te zetten.

Opbrengsten zijn vooraf inzichtelijk

Met het Mobiliteitsdienstverband van POSG krijgt u als werkgever van tevoren inzicht in de opbrengst van uw investering, omdat de maximale kosten voor beëindiging van de arbeidsovereenkomst vooraf worden vastgesteld.

Concreet perspectief voor uw medewerkers

Het Mobiliteitsdienstverband creëert ook voor uw medewerkers kansen. Structurele ontwikkeling van werkneembaarheid resulteert voor hen in meer professionele autonomie (zelfregisserend vermogen), bredere inzetbaarheid en duurzaam loopbaanperspectief. Uw medewerkers worden aanspeelbaar op de arbeidsmarkt en komen daadwerkelijk verder met een betekenisvolle loopbaanstap als resultaat.

Meer over het Mobiliteitsdienstverband

Directeur

Jan-Willem Kok

Hebt u vragen of wilt u weten wat POSG voor u kan betekenen? Neem gerust contact met ons op.

(088) 330 20 00


Stel Jan-Willem een vraag

Heeft u een vraag? Deze kunt u hier stellen. Een van onze specialisten zal dan zo spoedig mogelijk reageren.